Η μεγάλη ελληνική εφεύρεση

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015, 13:12


Νέες αποκαλύψεις και στοιχεία σχετικά με την εφεύρεση του ερευνητή Πέτρου Ζωγράφου που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το νερό παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην τηλεόραση της Ζούγκλας.

Η εκπομπή αναπαρήχθη από 45 ενημερωτικές ιστοσελίδες από όλη την Ελλάδα. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής τέθηκαν τα ερωτήματα των πολιτών και έγινε αναλυτική παρουσίαση της συσκευής, με τον κ. Ζωγράφο να τροφοδοτεί διάφορες οικιακές συσκευές αλλά και να εξηγεί σημαντικές λεπτομέρειες για τη λειτουργία της.

​Διακεκριμένοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα είναι παρόντες στη δεύτερη παρουσίαση της εφεύρεσηςΕπιστήμονες και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ήταν παρόντες στη δεύτερη παρουσίαση της εφεύρεσης, ενώ τέθηκε το κρίσιμο ερώτημα του επόμενου σταδίου - που δεν είναι άλλο από την ευρεία αξιοποίησή της από τους πολίτες.

Ο διάλογος με την επιστημονική κοινότητα για την εξέλιξη και αναγνώριση της συσκευής αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από εναλλακτικές, «καθαρές» πηγές αποτελεί πεδίο έρευνας παγκοσμίως εδώ και αρκετές δεκαετίες, καθώς οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι -πετρέλαιο, λιγνίτης- είναι κοστοβόρες και περιβαλλοντικά επιζήμιες. Η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών (όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, οι ανεμογεννήτριες και τα υδροηλεκτρικά φράγματα) δεν είναι επαρκής και το κόστος τους καθιστά απαγορευτική τη μαζική τους χρήση.

Φωτογραφίες από την εκπομπή:

Όπως ανέφερε ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος, ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα έχουν καταβάλει πολλές προσπάθειες ανάδειξης και διάδοσης της συσκευής, τόσο σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος όσο και με επιχειρηματίες. Όμως, πάντα την τελευταία στιγμή κάτι συνέβαινε και, όπως εκτιμά, με «άνωθεν» παρεμβάσεις μεγάλων συμφερόντων οι συνεργασίες αυτές διακόπτονταν.

Γεγονός είναι ότι η παγκόσμια ιστορία της επιστήμης βρίθει τέτοιων παραδειγμάτων, με νέες εφαρμογές που υπόσχονται να μεταβάλουν τις κατεστημένες απόψεις και συνήθειες, και κυρίως να θίξουν τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να μένουν στα χαρτιά ή να «θάβονται»...

Η Ζούγκλα ανοίγει τον επιστημονικό διάλογο... 

Την ερχόμενη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου θα παραγματοποιηθεί και νέα έκτακτη εκπομπή με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.


Σε λίγο το βίντεο της εκπομπής...

Παρακολουθήστε την εκπομπή της προηγούμενης Πέμπτης, όπου έγινε η πρώτη παρουσίαση της εφεύρεσηςΠατήστε εδώ για να δείτε ρεπορτάζ και συνεντεύξεις του zougla.gr για τη σημαντική ανακάλυψηΠατήστε για να παρακολουθείτε LIVE 24 ώρες το 24ωρο τη λειτουργία της συσκευήςΤα συνεργαζόμενα sites που θα μεταδώσουν την εκπομπή:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015, 19:16