Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τα θέματα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 14:29
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τα θέματα
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τα σημερινά θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:


«Ειδικά Σχόλια:

Θέμα Α: Θεωρία
Θέμα Β: Τα ερωτήματα Β1, Β2 εξετάζουν βασικές γνώσεις. Το ερώτημα Β3 είναι, ίσως, το πιο δύσκολο από όλα τα θέματα, καθότι η επιτυχής αντιμετώπισή του απαιτεί λεπτούς αλγεβρικούς χειρισμούς.
Θέμα Γ: Απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους και κυρίως τα ερωτήματα Γ2 και Γ3.
Θέμα Δ: Το θέμα αναφέρεται σε ένα μεγάλο μέρος της ύλης του Διαφορικού και Ολοκληρωτικού Λογισμού. Η επίλυση του θέματος αυτού απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία και βαθιά κατανόηση των εννοιών.

Γενικά Σχόλια

- Καλύπτεται μεγάλο μέρος της ύλης.

- Υπάρχει κλιμάκωση των θεμάτων ως προς τη δυσκολία, με εξαίρεση το ερώτημα Β3.

- Η καλή γνώση της ύλης προηγουμένων τάξεων ήταν απαραίτητη

- Τα θέματα ήταν εκτεταμένα και η σωστή διαχείριση του χρόνου από τους υποψηφίους ήταν σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία, ειδικά με το ερώτημα Β3.

- Τα θέματα είναι τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών και απαιτούν ειδικές τεχνικές, που ίσως δεν προωθούν την έλξη και την αγάπη των μαθητών στα Μαθηματικά.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προτίθεται να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με μελέτη και διερεύνηση, για το περιεχόμενο και τον τρόπο εξέτασης των Μαθηματικών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Διαβάστε επίσης: Οι απαντήσεις των θεμάτων, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 11:17

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 14:33