Τις άμεσες και έμμεσες διασυνδέσεις των Παναγιώτη Μασούρα και Χατζημιχελάκη-δηλαδή των δύο από τους πέντε που προσήχθησαν χθες, από τους οποίους οι τέσσερις έχουν συλληφθεί- ερευνά η Αντιτρομοκρατική. Κύκλοι της ΕΛΑΣ πιστεύουν πως κρατούν την «άκρη» που θα τους οδηγήσει στον χώρο της «Σέκτας». Η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε τις κινήσεις των Μασούρα και Χατζημιχάλη εδώ και πολύ καιρό. Η απόφαση να εκτελεστεί άμεσα η επιχείρηση της σύλληψής τους προφανώς και ελήφθη λόγω πολιτικής συγκυρίας. Είναι προφανές πως επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων λόγω προεκλογικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Nωρίτερα έρευνα έγινε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην πατρική κατοικία του ενός εκ των συλληφθέντων στην γιάφκα του Χαλανδρίου.

H μονοκατοικία στο Χαλάνδρι
Από τις συγκριτικές εργαστηριακές εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια, με πειστήρια τα οποία είχαν παραληφθεί από την έκρηξη της 2ας Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, και της 11ης  Ιουλίου 2009 στο σπίτι του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, υπάρχει ταυτοποίηση με υλικό από την έκρηξη στο διαμέρισμα της υποψήφιας βουλευτού Λούκας Κατσέλη.

Οι Μασούρας και Χατζημιχάλης είναι γνωστά άτομα του χώρου των Εξαρχείων. Ήδη η Αστυνομία έχει διεξαγάγει δεκάδες έρευνες σε σπίτια και ελλοχεύει σαφώς ο κίνδυνος πρόκλησης ενός πογκρόμ στον χώρο των αναρχοαυτόνομων, με κίνδυνο να την πληρώσουν και άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με όλα τα παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΛΑΣ ερευνά και το ενδεχόμενο, τα δύο αυτά άτομα να έχουν σχέση με τους δράστες που πραγματοποίησαν τρομοκρατικές ενέργειες στο παρελθόν, και μιλούν για μία τρομοκρατική επίθεση στην Πάτρα, όπου οι δράστες προέρχονταν από τον Αραβικό κόσμο. Ερευνάται, επίσης, το ενδεχόμενο να υπάρχει διαχρονική σχέση ορισμένων ατόμων με κύκλους αναρχοαυτόνομων του παρελθόντος, οι οποίοι είχαν τραγική κατάληξη.

Κρατούν κλειστά τα στόματα

Και τα πέντε άτομα (δύο εκ των οποίων είναι ξαδέλφια) που προσήχθησαν χθες και ανακρίνονται στην Ασφάλεια, αρνούνται κατηγορηματικά να αποκαλύψουν οτιδήποτε για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σύμφωνα, πάντως, με αστυνομικές πηγές, στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» συμμετέχουν τουλάχιστον 10 άτομα. Μέσα στα περίπου δύο χρόνια που δρουν, έχουν διαπράξει περισσότερα από 100 «χτυπήματα» -κυρίως με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια, και τρεις βομβιστικές επιθέσεις.

Η Αστυνομία κάνει έρευνες και για την σύλληψη οκτώ ακόμα ατόμων στην Αθήνα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερη γιάφκα, η οποία λειτπυργούσε ως ενδιάμεσος σταθμός στις επιθέσεις. Η Αντιτρομοκρατική εστιάζει στα σταθερά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου, όπου σύμφωνα με τις ενδείξεις εκεί παρασκευάζονταν οι βόμβες που τοποθετούσε η οργάνωση. Δεν αποκλείεται πάντως το γεγονός η «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» να είχε κοινό στρατηγείο με άλλη τρομοκρατική οργάνωση, ίσως και με τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Οι συλληφθέντες είχαν πετάξει υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, έξω από την γιάφκα στο Χαλάνδρι. Αστυνομικοί τα είχαν εντοπίσει και είχαν έτσι επιβεβαιώσει, ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε στο συγκεκριμένο σπίτι.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής "χτενίζουν" τη γιάφκαΗ επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής –στην οποία συμμετείχε και η ΕΥΠ- για τον εντοπισμό των δραστών έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, ενώ τις τελευταίες 30 ημέρες, παρακολουθούσαν νυχθημερόν την γιάφκα.

Παράλληλα, αξιοποίησαν πληροφορέις από μαρτυρίες από άλλες επιθέσεις και κυρίως από την χθεσινή στην οικία της κ. Λούκας Κατσέλη.

Από χθες το βράδυ, όταν και εισέβαλαν στη μονοκατοικία, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής δίνουν μάχη με το χρόνο για τη συλλογή DNA και αποτυπωμάτων, που θα τους βοηθήσουν να «δέσουν» την υπόθεση, αλλά και να φτάσουν στα ίχνη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης.

Εκτός από μια βόμβα, που ήταν τοποθετημένη μέσα σε κατσαρόλα, στη γιάφκα εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης (η οποία ήταν κρυμμένη μέσα σε τάπερ), έντυπο υλικό, αλλά και σχεδιαγράμματα, όπου οι δράστες περιέγραφαν με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις που θα ακολουθούσαν κατά τα επόμενα χτυπήματά τους.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, απ’ όπου εκτιμάται ότι «έφευγαν» ηλεκτρονικά οι προκηρύξεις της οργάνωσης.

Σε έρευνα που έγινε σε άλλο σπίτι στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι τύπου μπρελόκ με μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, 3.800 ευρώ κρυμμένα στη βάση από ένα γκαζάκι, διάφορα εργαλεία, εξαρτήματα συναρμολόγησης εκρηκτικών μηχανισμών και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες σε διάφορα σπίτια στην Αττική (Γαλάτσι, Εξάρχεια), αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας -ιδίως στη Θεσσαλονίκη, όπου εκτιμάται ότι λειτουργούσε “παράρτημα” της οργάνωσης.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον εμφανή τρόπο το ρεπορτάζ της zougla.gr, που δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου. Τότε κάναμε λόγο για τη στενή συνεργασία ΕΥΠ και CIA για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων, αρχής γενομένης της «Σέχτας Επαναστατών» και του «Επαναστατικού Αγώνα».

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Χαλάνδρι, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009, 20:35.

Βρετανοί και CIA «δείχνουν» υπόπτους, Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009, 19:50.

Την «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» βλέπουν πίσω από τη βόμβα, Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009, 14:00

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009, 15:46

Η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για την βόμβα στο σπίτι του Π. Χηνοφώτη, Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009, 14:10

Ανάληψη ευθύνης στη zougla.gr για τις επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα
, Τρίτη, 19 Μαΐου 2009, 10:46

Μολότοφ και γκαζάκια σε αστυνομικό τμήμα, Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2008, 07:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης