Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής παρουσίασε, το απόγευμα της Κυριακής, στο Ίδρυμα εικαστικών τεχνών Β. και Μ. Θεοχαράκη το ημερολόγιο 2017 με θέμα « Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συμμετέχει στην εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών στην χώρα μας».

Παρών ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ενώ στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας. Παρόντες ήταν η Πρόεδρος του ομίλου για την UNESCO τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος κυρία Νίνα Διακοβασίλη και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Καλλιακμάνης τόνισε ότι ο «Έλληνας Αστυνομικός ως αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης κοινωνίας, ήδη ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, ενώνει την φωνή του στον αγώνα για την επιστροφή των μνημείων στην πατρίδα μας».

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, τόνισε ότι «επιτέλους πρέπει να ανοίξει το θέμα των ιδιωτικών μουσείων αλλά και της έκθεσης των αρχαιοτήτων μας σε πρεσβείες και δημόσιες περιουσίες, προκειμένου μην έχουμε πλήθος αρχαιοτήτων να σαπίζει σε κούτες που βρίσκονται σε υπόγεια».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε Ντίνα Κονταρίνη, ενώ την παρουσίασε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ. Μετά και την ομιλία του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη, η βραδιά εξελίχθηκε σε μουσική, υπό τους ήχους του Μίμη Πλέσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη βραδιά κάλυψε το zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης