Eπιστολή προς το zοugla.gr και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο απέστειλαν οι επαγγελματίες πώλησης καυσόξυλων του νομού Ιωαννίνων, προκειμένου να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους προς την Πολιτεία και να τονίσουν την ταλαιπωρία που υφίσταται ο κλάδος τους. 

Αναλυτικά η επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
                                   ΙΩΑΝΝΙΝΑ  11/04/22

Αξιότιμον κο- Μάκη Τριανταφυλλόπουλο- zougla.gr,

Απαντώντας στο δημοσίευμα του κ. Α. Παυλάκη στις 05/04/22 σχετικά με τα Δασικά Προϊόντα του Νομού μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την άποψη μας ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους αναγνώστες σας να διαμορφώσουν άποψη γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κλάδος μας υφίσταται τεράστια ταλαιπωρία, εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της καθυστέρησης, που προκύπτουν από τη Δ.Α.Δ (Δασική, Αστυνομική Διάταξη) που έχει εκδώσει ο Δασάρχης Ιωαννίνων.

Σε αυτή μας υποχρεώνει να εκδώσουμε χειρόγραφα, δεύτερη φορά, για τα ίδια προϊόντα, Δελτία Μεταφοράς Δασαρχείου, τα οποία έχουν εκδοθεί ήδη μία φορά για την μεταφορά των δασικών προϊόντων από το δάσος, προς τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις μας. 

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί το Δασαρχείο Ιωαννίνων, εμμένει να μην αλλάζει την Δ.Α.Δ και δεν ακολουθεί την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΝ (Υπουργείου Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής) η οποία ξεκαθαρίζει, πως τα δευτερογενή δασικά προϊόντα- τεμαχισμένα καυσόξυλα που διακινούνται από νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις, πρέπει να συνοδεύονται μόνο από φορολογικά στοιχεία.

Έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για το συγκεκριμένο θέμα και πάλι όμως αρνείται να αλλάξει τη ΔΑΔ και διαρρέει πως στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο θα αθωωθεί.

Το σημαντικότερο πρόβλημα, που αφορά άμεσα τον βιοπορισμό μας, καθώς είμαστε μεροκαματιάρηδες μικροεπαγγελματίες και όχι μεγαλέμποροι, όπως διαδίδεται, είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σε μεγάλες αλυσίδες, πρατήρια καυσίμων, super market στην περιοχή μας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, επιτρέπεται να πωλούνται τα ίδια προϊόντα, μόνο με φορολογικά στοιχεία, απλή απόδειξη δηλαδή. 

Ο καταναλωτής λοιπόν, δεν θα περιμένει για μία μηδαμινή ποσότητα καυσοξύλων π.χ. 200 κιλά, πότε θα εκδώσει  καινούργια μπλοκ με Δελτία Αποστολής το αρμόδιο Δασαρχείο, αλλά θα πάει στο παρακάτω mini market και θα πάρει την ποσότητα που θέλει.

Γιατί σε όλη την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, μπορείτε να αγοράσετε από εμπόρους, μόνο με απόδειξη και στο Νομό Ιωαννίνων με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες να δημιουργούνται επιπλέον προσκόμματα στον εξ΄ ορισμού δύσκολο ανταγωνισμό με τις μεγάλες αλυσίδες;

Πρόσφατα, οι Δασικές Υπηρεσίες της περιοχής μας κατέσχεσαν το μοναδικό όχημα, μιας οικογένειας με σοβαρά προβλήματα υγείας, που το χρειαζόταν για την καθημερινή μεταφορά τους στο νοσοκομείο, γιατί τόλμησαν να αγοράσουν μία μικρή ποσότητα ξύλων για να ζεσταθούν, και ενώ είχαν μαζί τους φορολογική απόδειξη, σύμφωνα με τον Δασάρχη έπρεπε να έχουν και Δελτίο Δασαρχείου για 200 κιλά τεμαχισμένα καυσόξυλα. Ευτυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση, έδρασε γρήγορα η Εισαγγελία Ιωαννίνων και έδωσε πίσω το αυτοκίνητο στους ανθρώπους, καθώς υπήρχε ζήτημα υγείας. 

Δεν γίνεται όμως οι πολίτες να είναι έρμαια στα χέρια ενός Δασαρχείου, που με την αλαζονεία Δημόσιας Υπηρεσίας αγνοεί τις εκκλήσεις μας. Έχουμε καλέσει σε δημόσιο διάλογο αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση. Υπάρχει αίτημά μας από 2020 και δεν έχει απαντηθεί. Αρκούνται στα δημοσιεύματα που προωθούν σε site.  

Αιτούμαστε λοιπόν κι εμείς κατά τον ίδιο τρόπο, εφόσον δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, να μας δοθούν γραπτές εξηγήσεις για ποιο λόγο  δεν ακολουθείται η εγκύκλιος του ΥΠΕΝ και υπάρχει αυτή η εμμονή, η οποία μας καθιστά έρμαια του ανταγωνισμού των μεγάλων αλυσίδων.

Επίσης καλούνται να αποκαλύψουν οι συκοφάντες του Δασαρχείου, εδώ και τώρα για ποιους εξ΄ υμών αναφέρουν ότι διωκόμαστε  ποινικά, όπως πρόσφατα διαβάσαμε σε δημοσίευμα καθ΄ όσον εμείς δε γνωρίζουμε.

Δηλώνουμε αγανακτισμένοι και περιμένουμε επιτέλους να δώσει το αρμόδιο Δασαρχείο απαντήσεις στον κλάδο μας, καθώς έχουμε φτάσει στα όρια μας και θα αποταθούμε στη δικαιοσύνη. 

Ευχαριστούμε και ελπίζουμε στην δημοσιοποίηση της απάντησής μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης