Συσσωρεύονται τα σκουπίδια σε αρκετούς δήμους της Αττικής. Εν μέσω τουριστικής περιόδου και μετά τα άκρως ενθαρρυντικά στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος για τις αφίξεις τουριστών στη χώρα, οι υπάλληλοι στην καθαριότητα σκληραίνουν τη στάση τους, ζητώντας να αρθεί η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία τους οδηγεί στην ανεργία και τους υποχρεώνει να δώσουν πίσω ένα σημαντικό ποσό από τα δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών.

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) προχωρεί σήμερα σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Παράλληλα, κάνουν λόγο για υπόγειες διεργασίες, ώστε η αποκομιδή να δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Ήδη, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έχουν αποκλείσει τα αμαξοστάσια, με αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων είτε να μη γίνεται καθόλου είτε να πραγματοποιείται με σημαντικά προβλήματα. Σε μια προσπάθεια να αυξήσει την πίεση προς την κυβέρνηση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) προχωρεί σήμερα σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους εργαζομένους στους δήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουρισμός και σκουπίδια

Το αποτέλεσμα του αδιεξόδου είναι μικροί λόφοι να κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία της Αττικής, ενώ την ίδια ώρα οι δήμαρχοι καλούν (ανεπίσημα) τον κόσμο να κρατεί τα απορρίμματα στα μπαλκόνια και στις αυλές.

Εφόσον δεν βρεθεί άμεσα λύση, το πρόβλημα θα διογκωθεί, εγκυμονώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω καλοκαιριού. Παράλληλα, η τουριστική περίοδος οδεύει προς την κορύφωσή της, με αποτέλεσμα να είναι αυξημένος ο όγκος των σκουπιδιών ως απόρροια του πολλαπλασιασμού των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Οι λόφοι με το… σκουπιδαριό στα γραφικά σοκάκια και στους κεντρικούς δρόμους λειτουργούν αρνητικά στην εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό.

Έπειτα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ είναι προγραμματισμένη συνάντηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει άρση του αδιεξόδου μέσω ρύθμισης για τους 6.700 συμβασιούχους στην Καθαριότητα, με την οποία θα παραταθεί η παραμονή τους μέχρι να γίνουν προσλήψεις.

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi.gr/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης