Η επιμέλεια του γιου της Πόλας Ρούπα δόθηκε στη μάνα της

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017, 18:05
Η επιμέλεια του γιου της Πόλας Ρούπα δόθηκε στη μάνα της
Η επιμέλεια του 6χρονου γιου των Ρούπα-Μαζιώτη δόθηκε, με απόφαση της εισαγγελέα ανηλίκων Μαρίας - Ελένης Νικολού, στη γιαγιά του παιδιού και μάνα της συλληφθείσας. 

Η γιαγιά του εξάχρονου θα παραλάβει το σχετικό πιστοποιητικό από τη ΓΑΔΑ και έπειτα θα συναντήσει το παιδί στο Νοσοκομείο Παίδων.

Δείτε τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της Πόλας Ρούπα, Φραγκίσκου Ραγκούση, σχετικά με τις εξελίξεις:Το σκεπτικό της απόφασης:

Το συναισθηματικό δέσιμο που έχει το 6χρονο παιδί με τη γιαγιά του ήταν αυτό που μέτρησε ιδιαίτερα για την ανάθεση της επιμέλειας. Άλλωστε, όπως αναφέρεται στη διάταξη της εισαγγελέως ανηλίκων, όσο καιρό βρισκόταν στη φυλακή η Πόλα Ρούπα, την επιμέλεια του παιδιού είχε ουσιαστικά η γιαγιά του.

Στη διάταξη της η εισαγγελέας ανηλίκων αναφέρεται στις εκθέσεις παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών «βάσει των οποίων και ενεργώντας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου, κρίνεται ότι η ανάθεση της επιμέλειας στη μητρική γιαγιά είναι, υπό τις παρούσες συνθήκες, η πλέον ενδεδειγμένη λύση υπό τους όρους:

Α) Τουλάχιστον μία φορά τον μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον.

Β) Με επιμέλεια της γιαγιάς να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους.

Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της αναφέρεται στους λόγους που επιλέγει για την επιμέλεια του μικρού μόνο τη γιαγιά του και όχι και την αδελφή της συλληφθείσας:

«Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασιν την επιμέλειά του κατά τον χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης, προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές».

Διαβάστε ακόμα:

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017, 21:38