Μία σειρά επιστολών από τον άγνωστο πληροφοριοδότη Α.Π. ξετύλιξε το «κουβάρι» για το κύκλωμα ελληνοποιήσεων, στο οποίο εμπλέοκονται αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιώτες.

Η πρώτη επιστολή είχε ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2021 με παραλήπτη την έδρα του Εσωτερικών Υποθέσεων, επί της λεωφόρου Κηφισίας. Η δεύτερη επιστολή στάλθηκε στις 16 Απριλίου 2021, ενώ η τρίτη στις 12 Ιουλίου και σε αυτή αναγραφόταν το Εσωτερικών Υποθέσεων και το όνομα «Γεώργιος Παπαδόπουλος». Σύμφωνα με την πρώτη επιστολή, ο Α.Π. γνώριζε ότι το Εσωτερικών Υποθέσεων ασχολείται με την υπόθεση του Ασπροπύργου. Έτσι, μέσω των επιστολών, ο Α.Π. ενημέρωνε τους «Αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δράση του κυκλώματος, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία προς διερεύνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη επιστολή μεταξύ άλλων γράφει: «Εδώ και 10 χρόνια μία συμμορία με μπλεγμένους μέσα αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους, αλλά κυρίως γνωστούς και άγνωστους του κοινού ποινικού δικαίου λυμαίνονται τον τόπο, βγάζοντας με διάφορα κόλπα ταυτότητες και διαβατήρια, σε συνεργασία με βρώμικους της Ασφάλειας σε διάφορα τμήματα της Αθήνας, αλλά και στην επαρχία».

Ο Α.Π. συνεχίζει: «η ταρίφα για κάθε ταυτότητα ή διαβατήριο πάει από 30 μέχρι 35 χιλιάρικα. Οι πελάτες είναι κυρίως Αλβανοί και Ρώσοι ποινικοί, που έχουν εντάλματα για ναρκωτικά και π___ς. Άλλοι που έχουν πάρει ταυτότητες είναι τριτοδεύτεροι που δουλεύουν σε νυχτερινά μαγαζιά, μπροστινοί σε εταιρείες με τσιγάρα, βενζινάδικα και αλλού, στριπτιτζούδες. Το καλύτερο όμως είναι και οι ταυτότητες που βγάζουν σε μπροστινούς σε ριχτάδικα μεγάλων επιχειρήσεων, θυγατρικές τους εταιρείες, ΙΚΕ, που όταν φαλιρίσουν, άντε να βρεις άνθρωπο για τα χρέη τους. Όλοι αυτοί πλησιάζουν την ομάδα για να αγοράσουν γνήσια χαρτιά με “καθαρό όνομα” για να κινούνται ελεύθερα ή για να φύγουν στο εξωτερικό».

Ακολούθως, ο Α.Π. αναλύει το οργανόγραμμα του κυκλώματος ελληνοποιήσεων, παραθέτοντας ονόματα, θέσεις, ποσά, συγγένειες, τηλέφωνα και διευθύνσεις, ενώ μιλάει και για τις προστριβές που είχαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να κάνουν τις δουλειές τους ξεχωριστά. «Καταρχάς τα ξαδερφάκια… Μ. και Ε. τα έχουν σπάσει μεταξύ τους εδώ και πολύ καιρό και ο καθένας κάνει τις δουλειές του, σα να έχουν δύο μαγαζιά», γράφει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το ύψος που έφταναν τα ποσά που διαχειριζόταν το κύκλωμα, ο Α.Π. αναφέρει ως παράδειγμα: «υπάρχει και άλλος ένας που ασχολείται με ταυτότητες και λέγεται Τ. Β., είναι περίπου 60 χρονών με καταγωγή από το Καζακστάν. Αυτός κάνει χοντρές δουλειές με πολλά λεφτά. Συνεργάζεται με τον Ε., αγοράζει δηλαδή από αυτόν μερίδες για τις ταυτότητες που βγάζει. Για να καταλάβετε για πόσα λεφτά μιλάμε, όπως έμαθα πρόσφατα, αρχές του έτους στο Δίστομο, ο Ε. πούλησε μία μερίδα στον Τ. για να βγει μία ταυτότητα σε έναν Ρώσο. Η ταυτότητα γράφει όνομα «Κουνίλωβ» και πήγε 150 χιλιάρικά. Μετά με την ταυτότητα ανοίξανε και εταιρεία. Εννοείται βέβαια ότι αστυνόμοι και ληξιαρχεία τα πήραν χοντρά».

Για τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Α.Π. περιγράφει την «ευκολία» που δείχνουν για να συμβάλουν στις παράνομες πράξεις. «Μέσα σε μία ώρα έχουν ανοίξει μερίδες σε όποιον θες και κάνουν ότι άλλο θες, όπως εικονικούς γάμους, καρφώνουν ανύπαρκτα παιδιά σε μερίδες και άλλα.
Για αυτό παίρνουν καλό μεροκάματο. Μετά είναι εύκολο να βγάλουν οι άλλοι την ταυτότητα αφού οι αστυνομικοί όταν κάνουν έλεγχο, τα στοιχεία είναι περασμένα κανονικά στα πιστοποιητικά και δεν φαίνεται τίποτα παράνομο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης