Επιτυχόντες του διαγωνισμού για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αιτούνται τον διορισμό τους, ώστε να καλύψουν τις κενές θέσεις που έχουν προκύψει σε νευραλγικά πόστα της Διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν συγκεκριμένα τα εξής:

«Αιτούμαστε παράταση της ισχύος του πίνακα επιτυχόντων ΝΣΚ 2019, καθώς η προθεσμία λήγει στις 30/9/2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 10 κενές θέσεις κυρίου προσωπικού ΝΣΚ σε νευραλγικά πόστα της Διοίκησης, όπως Επιτροπή Ανταγωνισμού, Αρχή Διαφάνειας, Προεδρία της Κυβέρνησης. (Βλ. συνημμένο όπου έχει ενημερωθεί ο κ. Υπουργός σχετικά με αυτά)

Αιτούμαστε αυτά τα κενά να πληρωθούν άμεσα από τον δικό μας πίνακα επιτυχόντων, όμως πρέπει να λάβει παράταση αλλιώς δεν προλαβαίνουν να λάβουν χώρα οι σχετικές διαδικασίες διορισμού.

Είναι μια πάγια τακτική που κάνει το Κράτος, χρόνια τώρα, να δίνει παράταση σε πίνακες νομικών για να διορίζονται άμεσα σε κρίσιμες θέσεις για να μην διακινδυνεύεται το δημόσιο συμφέρον εκπροσώπησης του Κράτους.

Ο κ. Υπουργός είχε αρχικά δώσει παράταση μέχρι 12 Απριλίου του 2021 και με ένα πισωγύρισμα, ξαφνικά το πήρε πίσω!

Αν θέλει να αλλάξει μια πάγια δημόσια πρακτική, μόνο για αυτόν τον διαγωνισμό, ας το κάνει σωστά:

– να προβλέψει  μεταβατικό στάδιο για εμάς. 

– μην το κάνει άγαρμπα και αιφνίδια. Είχαμε κάνει τον οικογενειακό και επαγγελματικό μας προγραμματισμό βάσει της αρχικής του απόφασης.

Όλοι οι λόγοι που επικαλέστηκε ο κ. Υπουργός Οικονομικών τον Ιούλιο για την ξαφνική σύντμηση της προθεσμίας της ισχύς του πίνακάς μας έχουν εξαλειφθεί! Σας θέτω τα εξής:

Ο κ. Υπουργός παρουσίασε στη Βουλή τον Ιούλιο ένα (ανεπίκαιρο) έγγραφο του ΝΣΚ ότι όλες οι ανάγκες έχουν καλυφθεί: 

Σας επισυνάπτουμε πλέον πρόσφατο έγγραφο όπου αναφέρεται ότι αυτή τη στιγμή υφίστανται 10 κενά! (βλ. το συνημμένα).

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε στη Βουλή ότι η αρχικά δοθείσα παράταση έλαβε χώρα για λόγους έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας:

Όπως, όμως, είναι γνωστό η πανδημία δεν έληξε αλλά διερχόμαστε το δεύτερο και εντονότερο κύμα αυτής παγκοσμίως. 

Ο κ. Υπουργός είπε πως δεν ασπάζεται αυτή την πρακτική:

Και όμως ήδη διορίστηκαν ως τώρα επιπλέον 14 επιτυχόντες του πίνακά μας. Ενώ μόλις το 2010 με την υπ’ αρ. 2236/2010 αναφορά του ίδιου προς τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης προώθησε αίτημα των επιτυχόντων σε διαγωνισμό δικαστικών υπαλλήλων να παραμείνει ανοιχτός ο πίνακας μέχρι τον διορισμό όλων των επιτυχόντων!  

Έχει η αξιοκρατία δύο μέτρα και δύο σταθμά; 

Έχουμε μείνει μόνο 37 δικηγόροι, ήδη υπάρχουν κενά σε νευραλγικές υπηρεσίες ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν άμεσα πολλές οργανικές ανάγκες στο ΝΣΚ. 

Θα διακινδυνεύσει το δημόσιο συμφέρον για να γίνει εν μέσω πανδημίας νέος διαγωνισμός με συνωστισμό στις αίθουσες εξετάσεων; 

Διαγωνισμός έγινε μόλις πέρσι και είμαστε οι επιτυχόντες αυτού. Δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει σε ένα κράτος δικαίου! Η εμμονή μιας τέτοιας πολιτικής τοποθέτησης εγείρει ερωτήματα.

Για τον κ. Υπουργό το θέμα μπορεί να έχει λήξει, για εμάς όμως όχι γιατί αφορά τη ζωή μας»!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης