Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία την εποχή της πανδημίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά μίλησε στο zougla.gr ο κ. Γιάννης Κολιανδρής.

Ο κ. Κολιανδρής, επιχειρηματίας που ζει στο Μπάρι, αναφερόμενος στην οικονομία, εμφανίστηκε αισιόδοξος εξηγώντας πως, αν και η πανδημία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, εντούτοις υπάρχουν ορισμένοι τομείς που γνώρισαν άνθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για τους τομείς που βοηθούν κατά κάποιον τρόπο τις υποδομές, όπως, για παράδειγμα, στην Υγεία, όπου προσπαθούν να αυξήσουν τις υποδομές σε εντατικές παρακολούθησης, νοσοκομεία, αριθμό κλινών κ.λπ. Εγώ ασχολούμαι με υδραυλικά τεχνολογικών εγκαταστάσεων, πολεοδομικών συγκροτημάτων κ.ά. Ο δικός μας τομέας έχει βοηθηθεί πάρα πολύ. Ειδικότερα, στον τομέα που δραστηριοποιούμαι εγώ, έκλεισα με περίπου 19% αύξηση του τζίρου εν συγκρίσει με το 2019» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη φετινή χρονιά, ο κ. Κολιανδρής επισήμανε πως, ενώ ο Ιανουάριος του 2021 ξεκίνησε άσχημα και με φόβο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο παρατηρείται σημαντική αύξηση της τάξεως του 30%.

Στη δυσκολότερη θέση απ’ όλους βρίσκεται, όπως επισήμανε ο κ. Κολιανδρής, η εστίαση, προσθέτοντας πως ένας από τους λόγους για τους οποίους ο τομέας αυτός αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα είναι το γεγονός πως οι επιχειρηματίες του κλάδου αυτού δεν δήλωναν τα αληθινά τους έσοδα, με αποτέλεσμα η βοήθεια που λαμβάνουν να είναι μικρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι το 60-70% των επιχειρήσεων δεν είναι σε θέση να ξανανοίξει και αυτό οφείλεται στις προϋποθέσεις που έθεσε το κράτος για την παροχή οικονομικής βοήθειας. Για την εστίαση έλεγαν θα σου δώσουμε το 30% του τζίρου που έχεις χάσει. Αυτοί όμως είναι οι τομείς που δουλεύουν κατεξοχήν στην Ιταλία με μαύρα χρήματα. Οπότε δεν είχαν δηλώσει τα πραγματικά έσοδα, γι’ αυτό οι παροχές δεν τους βοήθησαν» υπογράμμισε.

Τέλος ο κ. Κολιανδρής εξέφρασε την άποψη πως ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι θα βοηθήσει την Ιταλία να ξανασταθεί στα πόδια της.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Κολιανδρή

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης