Με τρεις διαφορετικές και πολυπληθείς συγκεντρώσεις τιμήθηκε η εργατική Πρωτομαγιά στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, η πρώτη συγκέντρωση έλαβε χώρα στις 09:30 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας και το «παρών» έδωσαν το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ξεκίνημα, το ΕΠΑΜ αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα, στις 10:00 το πρωί είχαν ραντεβού τα μέλη του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Καθαριστριών του Νομού Μαγνησίας στην Πλατεία Πανεπιστημίου, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., το ΕΕΚ, η Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας και οι Φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κοινός παρανομαστής και των τριών συγκεντρώσεων ήταν πως μετά από τις ξεχωριστές πορείες που πραγματοποίησαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του δικομματισμού και της ανεργίας, έφτασαν στην συμβολή των οδών Δημητριάδος με Αγίου Νικολάου στον Βόλο, όπου βρισκόταν το πρώτο Εργατικό Κέντρο Βόλου, καταθέτοντας στεφάνια και λουλούδια καθώς σε εκείνο το σημείο είχε πέσει νεκρός σε ηλικία 32 ετών ο Νίκος Μπουμπατζής κατά την διάρκεια των εργατικών κινητοποιήσεων της 2 Ιουνίου 1936, μετά από επίθεση πάνοπλων δυνάμεων της χωροφυλακής.

Διαβάστε επίσης Συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά σε όλη την Ελλάδα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαΐου 2012, 11:19

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από το e-volos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης