Μεγάλες ουρές παρατηρούνται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έξω από όλα τα τραπεζικά υποκαταστήματα της Ξάνθης, με τους πολίτες να συρρέουν κατά εκατοντάδες επιχειρώντας να πιάσουν θέση.

Πριν καλά -καλά ανοίξουν οι τράπεζες και αρχίζουν να εξυπηρετούν το κοινό, εκατοντάδες πολίτες είχαν κατακλύσει τις εισόδους των κτηρίων, με τις σπρωξιές, τους καυγάδες και τον εκνευρισμό να συνοδεύει την πρωινή αναμονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς – πρωτίστως αυτό της πρώην Αγροτικής Τράπεζας – τόσο εντός όσο και εκτός πόλης παρουσίαζαν τις μεγαλύτερες ουρές, ενώ όσο η ώρα περνούσε και οι πόρτες παρέμεναν ακόμη κλειστές, οι ουρές επεκτείνονταν διαρκώς.

Αμέσως μόλις άνοιξαν οι πόρτες και οι τράπεζες άρχισαν να εξυπηρετούν το κοινό, εκτυλίχθησαν σκηνές απείρου κάλους με τους πολίτες να παλεύουν για την… προτεραιότητά τους, με τις φωνές και τους καυγάδες να δίνουν και να παίρνουν.

Ως είθισται τις τελευταίες ημέρες κάθε χρόνου γίνεται το αδιαχώρητο στις τράπεζες, καθώς από τη μια καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα, ενώ από την άλλη το σύνολο των καταναλωτών με τα λυπητερά ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας συρρέει για την αποπληρωμή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεκόρ στην ακινησία οχημάτων

Μέχρι στιγμής η κατάθεση πινακίδων στην Π.Ε. Ξάνθης καταγράφει ιστορικό ρεκόρ, καθώς παρουσιάζεται υπερπολλαπλάσια συγκριτικά με παρελθόντα έτη.

Ήδη εδώ και μερικούς μήνες περισσότερα από 2.000 οχήματα είχαν οδηγηθεί σε ακινησία, με τους ιδιοκτήτες τους να μην μπορούν να τα διατηρήσουν σε χρήση τόσο λόγω των τελών κυκλοφορίας και των ασφαλίστρων όσο και λόγω της φορολογίας αλλά και της συντήρησής τους.

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα κατατεθούν πινακίδες πολλών περισσότερων οχημάτων συγκριτικά με πέρσι, ενώ δεν αποκλείεται η αύξηση να ξεπεράσει ακόμη και το 50%.

Πηγή: thrakitoday

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης