Στη δημιουργία ενός τραπεζικού λογαριασμού για την προσφορά βοήθειας στους συμπατριώτες τους που επλήγησαν από τον τυφώνα Χαϊγιάν προχώρησαν οι Φιλιππινέζοι που ζουν στην Ελλάδα.

Για έναν λογαριασμό «καρδιάς», όπου μπορεί ο καθένας να καταθέσει όσα χρήματα μπορεί, έστω και ένα ευρώ, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Φιλιππινέζων μεταναστών στην Ελλάδα Τζο Βαλέντσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Βαλέντσια ανέφερε ότι δεν έχει καμία επικοινωνία με τα αδέλφια του που ζουν στο νησί Τόμποσο, όπου ένας ανιψιός του είναι δήμαρχος.

«Κάθε μέρα τηλεφωνώ, αλλά δεν υπάρχει απάντηση. Δεν υπάρχει λεπτό που να μην τους σκέφτομαι. Δεν ξέρω τι τους έχει συμβεί. Είναι πολύ οδυνηρό» δήλωσε. «Το μόνο που ξέρω είναι ότι η περιοχή έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή. Δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Δεν υπάρχουν τηλέφωνα. Οι επιχειρήσεις χάθηκαν. Οι καλλιέργειες καταστράφηκαν. Δεν υπάρχει τίποτα. Όσοι επέζησαν αγωνίζονται να επιβιώσουν και ψάχνουν να βρουν τα σώματα των αγαπημένων τους που χάθηκαν. Είναι ώρα για εμάς να θρηνήσουμε τους νεκρούς μας» πρόσθεσε.

Ο αριθμός λογαριασμού στην ALPHA BANK για την ενίσχυση των πληγέντων στις Φιλιππίνες είναι IBAN GR 5801401670167002310025348.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης