Φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν με επιστολή τους προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. την ανάκληση της μετάθεσης για τον ανθυπαστυνόμο, γνωστό για το φιλοζωικό του έργο, Ιωάννη Ριζόπουλο.

Ακολουθεί η επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέμα: Αίτημα ανάκλησης της διαταγής απόσπασης του Ανθυπαστυνόμου Ιωάννη του Χρήστου (Άμεση Δράση – Ομάδα ΔΙΑΣ)

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την δυσάρεστη έκπληξη που νιώσαμε όταν πληροφορηθήκαμε την απομάκρυνση του Ανθυπαστυνόμου Ριζόπουλου Ιωάννη του Χρήστου που υπηρετεί στην Άμεση Δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πληροφόρηση ,που έφθασε σε μας μέσα από τον ιστότοπο bloko.gr, δεν αφήνει περιθώρια για τα αμφιλεγόμενα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε η απομάκρυνση, η οποία καθιστά εκτεθειμένη την ΓΑΔΑ και εν γένει την Ελληνική Αστυνομία.

Ο εν λόγω αστυνομικός, γνωστός για την ευαισθησία του στα φιλοζωικά θέματα, πάντα πρόθυμος να συνδράμει οποτεδήποτε του ζητηθεί, άριστος γνώστης της σχετικής νομοθεσίας έχει βοηθήσει τα μέγιστα σε πολλά περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Για την παραπάνω δράση του έχει βραβευτεί από την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος και του απένειμε το βραβείο και όλη η φιλοζωική κοινότητα του οφείλει πολλά.

Απευθύνουμε έκκληση για ανάκληση της διαταγής απόσπασης για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του ως υπηρέτης του νόμου και υπερασπιστής όλων των αδύναμων πλασμάτων που καθημερινά δίνουν τη μάχη της επιβίωσης ενάντια σε φύση και κακόβουλους ανθρώπους.

Όταν είναι σε όλους γνωστό ,ότι η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία της κακοποίησης ζώων στην Ευρώπη , όταν οι αστυνομικοί σε πολύ μεγάλο ποσοστό αδιαφορούν για τις υποθέσεις αυτές και έχουν άγνοια της σχετικής νομοθεσίας, θεωρούμε αδιανόητο να περιορίζεται, με μια αμφιλεγόμενη απόσπαση ,δραστικά η προσφορά ενός αστυνομικού που μπορεί να δώσει πάρα πολλά στον τομέα της μη κακοποίησης των ζώων.

Ειρήσθω εν παρόδω δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ ενεργεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο, απομακρύνοντας αστυνομικούς από θέσεις όπου διακρίθηκαν για την ευαισθησία τους απέναντι στα ζώα, ήταν γνώστες της σχετικής νομοθεσίας, τηρούσαν απαρέγκλιτα αυτήν, ως όφειλαν, όπως ο Διοικητής του Π. Φαλήρου αλλά και άλλοι .

Όντας βέβαιοι ότι θα κάνετε δεκτό το αίτημα των φορέων μας, που είναι ταυτόχρονα και αίτημα χιλιάδων πολιτών που ασχολούνται με την προστασία των ζώων, σας ευχαριστούμε πολύ.

Με εκτίμηση

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ομοσπονδία Zωοφιλικών sωματείων Αττικής και Σαρωνικού

Πανελλήνια Ομάδα κατά της κακοποίησης των Ζώων

Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse

Και 225 φιλοζωικά Σωματεία και Ενώσεις

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης