Για άλλη μια φορά το Πάντειο Πανεπιστήμιο απέδειξε με μεγάλη επιτυχία την ενεργή συμμετοχή του στον Διεθνή Διαγωνισμό Ανθρωπιστικού Δικαίου Jean Pictet. Η ομάδα του Παντείου επιλέχθηκε ανάμεσα σε 112 ομάδες απ’ όλον τον κόσμο στα τέλη του Νοεμβρίου 2015, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια κατά την πρώτη γραπτή φάση του διαγωνισμού.

Η ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου, που απαρτίστηκε από τις προπτυχιακές φοιτήτριες του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Ανδρονίκη Κοσμετάτου και Μαργαρίτα-Γεωργία Τούμπανη και τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μπόμπου Ηλιάνα του ίδιου τμήματος με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο και Διπλωματικές σπουδές, διαγωνίστηκε στο γαλλόφωνο τμήμα του διαγωνισμού και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια για την παρουσία της κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Evian-les-Bains της Γαλλίας και στη Γενεύη από τις 19 έως τις 26 Μαρτίου 2016. Το διαγωνιστικό μέρος του διαγωνισμού περιελάμβανε σειρά δοκιμασιών, όπως debate ανάμεσα στις ομάδες, δοκιμασίες ενώπιον κριτών αλλά και δοκιμασίες όπου προείχε το στοιχείο της συνεργασίας των ομάδων. Σημείο αναφοράς του διαγωνισμού αποτελεί, κάθε χρονιά, η μονοήμερη δοκιμασία που πραγματοποιείται σε εξωτερικές συνθήκες «πεδίου», όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε πραγματικές συνθήκες, έξω από τα βιβλία και τις σημειώσεις. Η ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου διαγωνίστηκε με ενθουσιασμό αλλά και άμιλλα και ανταποκρίθηκε θετικά σε κάθε πρόκληση που αντιμετώπισε.

Ο Διαγωνισμός Ανθρωπιστικού Δικαίου Jean Pictet αποτελεί ένα ετήσιο γεγονός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλου του ανθρωπιστικού χώρου, τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό.

Ως εκ τούτου αποτελεί ένα παγκόσμιο forum στο οποίο συναντιούνται κάθε χρόνο δεκάδες φοιτητές και επαγγελματίες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι μοιράζονται το κοινό πάθος για την προώθηση και τον σεβασμό του ανθρωπιστικού δικαίου σε περιόδους ένοπλων συρράξεων. Σε μια συγκυρία όπου η Ευρώπη, και η Ελλάδα πολύ περισσότερο, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων ετών εξαιτίας ένοπλων συρράξεων που ολοένα και κλιμακώνονται, η ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου με ιδιαίτερη τιμή εκπροσώπησε τη χώρα μας σε αυτόν τον διεθνή χώρο, με το βλέμμα στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας, όπου το ανθρωπιστικό δίκαιο θα γίνεται σεβαστό από όλους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης