Πάνω από 80 δρομείς φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», συμμετέχουν στον 29ο Μαραθώνιο Κλασσικής Διαδρομής την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Η «ΦΛΟΓΑ», ο Σύλλογος που από το 1982 ίδρυσαν και στηρίζουν οι γονείς των παιδιών αυτών με την συμπαράσταση μικρών και μεγάλων, επωνύμων ή μη ιδιωτών και φορέων, έχει αναπτύξει ένα πλήθος δράσεων σε συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, που στόχο έχουν την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν οι δρομείς επισκέφθηκαν το «Σπίτι των Παιδιών της Φλόγας» και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το έργο μας, αποφάσισαν να φορέσουν στη φανέλα τους τη «ΦΛΟΓΑ», σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία.

Η ομάδα έτρεξε για πρώτη φορά με την φανέλα της Φλόγας στον 28ο Μαραθώνιο της Αθήνας το 2010. Ακολούθησε πλήθος συμμετοχών σε μεγάλες διοργανώσεις μακρινών αποστάσεων όπως, στο Αμστερνταμ, στη Κωνσταντινούπολη, Βαρκελώνη, Φλωρεντία, Αλεξάνδρειο Μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη, στο Παρανέστι στη Δράμα, στη Κύπρο, στον Ολυμπο, στα Ζαγοροχώρια, στο Σπάρταθλο Αθήνα Σπάρτη, στο τρίαθλο στο Roth Γερμανίας, ενώ μαζική συμμετοχή θα έχουν στον 29ο Μαραθώνιο της 13 Νοεμβρίου 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης