Οι φωτιές στην υπόλοιπη Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009, 11:49
Οι φωτιές στην υπόλοιπη Ελλάδα
Η μεγαλύτερη πυρκαγιά κατακαίει δασικές εκτάσεις στην Κάρυστο. Έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ εκκενώθηκαν το Μετόχι και ο Πλατανυστός. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, επικρατούν ισχυροί άνεμοι και δεν επιχειρούν εναέρια μέσα.

Στη Σκύρο είναι σε εξέλιξη δύο δασικές φωτιές, η πρώτη στη θέση Αχερούνες, όπου αντιμετωπίζεται με επίγεια μέσα, και η δεύτερη στη θέση Ασκοί, όπου επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με δύο οχήματα CL που παραχώρησε ο Στρατός. Και στη Σκύρο η καταστροφή είναι ιδιαίτερα μεγάλη και η φωτιά εκτός ελέγχου.

Σε εξέλιξη από χθες η μεγάλη πυρκαγιά στη Βοιωτία, στη θέση Λιβαδώστρα. Η προσπάθεια κατάσβεσης γίνεται με μεγάλη δυσκολία, λόγω των ισχυρών ανέμων. Προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά σπίτια.

Στη Ζάκυνθο, σε εξέλιξη οι φωτιές στις Μαριές και στο Στρογγυλό, όπου έχει διατεθεί ένα ελικόπτερο. Υπό έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα στο Στόμιο και την Παναγούλα, υπάρχει πάντα όμως ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που κατακαίει δασική έκταση στο Ελαιοχώρι Αχαΐας. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχει ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Νέα φωτιά ξέσπασε στις 16:00 στην Σαλαμίνα, στην περιοχή Αιάντειον. Οι φλόγες κατακαίνε χορτολιβαδική έκταση και για την ώρα δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009, 11:49