«Η Fraport αύξησε 1.200% το κόστος στάθμευσης για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Μακεδονία»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 23:53
«Η Fraport αύξησε 1.200% το κόστος στάθμευσης για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Μακεδονία»
Για αύξηση του κόστους στάθμευσης στους χώρους του αεροδρομίου για τους εργαζόμενους που αγγίζει το 1.200% καταγγέλλει τη νέα διεύθυνση του αεροδρομίου "Μακεδονία" το σωματείο εργαζομένων του αεροδρομίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο, επισημαίνει πως η αύξηση αυτή έγινε "αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προγενέστερη ενημέρωση ή διαβούλευση με τους εργαζόμενους" από τη νέα διοίκηση, και υπογραμμίζει πως κάτι τέτοιο αποτελεί ένα νέο διογκωμένο οικονομικό "βάρος" σε όσους προσέρχονται στην εργασία τους και ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους".

Ακόμη, καλεί την εταιρεία "να καθίσει στο τραπέζι και να προχωρήσει σε σχετική διαβούλευση, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση που δεν θα είναι εις βάρος των εργαζομένων".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του αεροδρομίου "Μακεδονία":

"Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προγενέστερη ενημέρωση ή διαβούλευση με τους εργαζόμενους, η νέα διεύθυνση του αεροδρομίου "Μακεδονία" ανακοίνωσε 1200% αύξηση του κόστους στάθμευσης στους χώρους του αεροδρομίου για τους εργαζόμενους, δημιουργώντας ένα νέο διογκωμένο οικονομικό "βάρος" σε όσους προσέρχονται στην εργασία τους και ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ενημερωθήκαν για την υποχρέωση να καταβάλλουν το ποσό των 15ευρώ μηνιαίως ως αντίτιμο στάθμευσης σε αντιδιαστολή με το ποσό των 15ευρώ ετησίως που καταβαλλόταν μέχρι το τέλος του 2017.

Πρόκειται για μια απόφαση που επιβάλλεται αυθαίρετα και μονομερώς και χωρίς μάλιστα κανέναν απολύτως διαχωρισμό για την ύπαρξη της όποιας χρέωσης αναλόγως της χρήσης του χώρου στάθμευσης από κάθε χρήστη, ενώ ουδεμία πρόβλεψη φαίνεται να υπάρχει για το τι συμβαίνει σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος βρίσκεται σε άδεια και δεν χρησιμοποιήσει τον χώρο στάθμευσης.

Το Σωματείο Εργαζομένων Αεροδρομίου "Μακεδονία" έθεσε το θέμα στη διεύθυνση του αεροδρομίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό ζητάμε έστω και την ύστατη στιγμή άμεσα και κατεπειγόντως από τη διοίκηση της "Fraport Greece" να καθίσει στο τραπέζι και να προχωρήσει σε σχετική διαβούλευση, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση που δεν θα είναι εις βάρος των εργαζομένων και δεν θα δημιουργεί εργασιακή ανισότητα, ανάμεσα σε εκείνους τους εργαζόμενους που με απόφαση του αεροδρομίου - πολύ ορθά- δεν πληρώνουν για στάθμευση και εκείνους που αναγκάζονται να πληρώσουν και πλέον με μεγάλη αύξηση".

Πηγή: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 23:57