Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και κατά τη διάρκεια του επανάπλου της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ από τον λιμένα ABUDHABI των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Ελλάδα, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με τις κορβέτες ABUDHABI και MEZYAD των ΗΑΕ στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου, κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων από το ΓΕΕΘΑ.

Η Φ/Γ ΥΔΡΑ είχε καταπλεύσει στον λιμένα ABU DHABI, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, στο πλαίσιο των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανωτέρω συνεκπαίδευση περιελάβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών. Συνέβαλε δε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διακρατικό πλαίσιο.

Η εν λόγω δραστηριότητα έρχεται ως επιστέγασμα της παρουσίας του ελληνικού πλοίου στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, της άριστης συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 χωρών και σε συνέχεια πλήθους κοινών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα αποδεικνύοντας έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης