Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για τα ΚΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, 17:16
Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για τα ΚΤΕΟ
Οι Γερμανοί φαίνεται πως ενδιαφέρονται για τα κρατικά ΚΤΕΟ, καθώς εταιρεία από τον κλάδο της αυτοκίνησης έχει ήδη επικοινωνήσει με το υπουργείο Υποδομών και έχει εκδηλώσει το... ενδιαφέρον της να προχωρήσει σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», το ενδιαφέρον των επενδυτών δεν αφορά το το σύνολο των ΚΤΕΟ (57 σε όλη τη χώρα), αλλά μόνο για αυτά των μεγαλύτερων πόλεων. Το πλάνο που έχουν καταρτίσει οι Γερμανοί υπολογίζεται στα 120 εκατ. ευρώ, ποσό που θα αυξανόταν κατά πολύ να αφορούσε στο σύνολο των δημόσιων ΚΤΕΟ, με τις απαιτήσεις για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται κυρίως για τις τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται τα κρατικά ΚΤΕΟ και στόχος τους είναι να εμπλακούν με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα για την ιδιωτικοποίηση επιλεγμένων ΚΤΕΟ της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων. Το πλάνο τους έχει εκσυγχρονισμό, αναδιοργάνωση και βέβαια λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο 10 δημόσια ΚΤΕΟ (Ιωαννίνων, Κοζάνης, Φλώρινας, Φωκίδας, Γρεβενών, Τρικάλων, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Πύργου, Καβάλας) καθώς ήταν τα μοναδικά που προσαρμόστηκαν στις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το νόμο.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, 17:21