LIVE OΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ


Δεν ανακάλυψαν, τελικά, τα όπλα που έψαχναν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, όταν έφτασαν στο διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Μαρούσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως, αιφνιδιάστηκαν, όταν ανακάλυψαν ότι η πόρτα του διαμερίσματος ήταν παραβιασμένη. Στο εσωτερικό βρήκαν συσκευή πλαστικοποίησης ταυτοτήτων καθώς και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για την πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων. Eπίσης εντόπισαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, αν και έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για κρησφύγετο και όχι για κεντρική γιάφκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», όπως ήλπιζαν.

Η πόρτα εισόδου έφερε ίχνη παραβίασης και οι αξιωματικοί θεωρούν ότι ενδεχομένως κάποιος συνεργός των δραστών, μόλις έμαθε ότι έγιναν οι συλλήψεις των νεαρών, επιχείρησε να μπει στο σπίτι, χωρίς να έχει όμως κλειδιά. Η έρευνα στο διαμέρισμα β’ ορόφου έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο το σημείο παραμένει αποκλεισμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαρροές από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα ταυτοποιήθηκαν στοιχεία που πιθανώς να συνδέονται με άλλες ένοπλες επιθέσεις.


(To μπαλκόνι του διαμερίσματος)

(Η πολυκατοικία όπου εντοπίστηκε η γιάφκα)


(Ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το διαμέρισμα)

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στην ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπέδειξε τον συγκεκριμένο χώρο ως πιθανό μέρος που χρησιμοποιούσε ένας από τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην ευρύτερη περιοχή κοντά στα σύνορα με το Χαλάνδρι, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες έρευνες.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες των γονέων στη zougla.gr

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνα Φάκου, προκειμένου να διερευνηθεί και να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που έκαναν στη zougla.gr οι γονείς των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης περί βασανισμών στα κρατητήρια της Ασφάλειας.

Την ώρα λοιπόν που η κα Φάκου διέταζε έρευνα για τις καταγγελίες βασανισμού των 4 συλληφθέντων, που φέρονται ως μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, τόνιζε πως, αν αυτό αποδειχθεί, θα υπάρξουν κυρώσεις.

«Παραβιάσεις δικαιωμάτων δεν θα γίνουν δεκτές» είπε ο κ. Δένδιας σε τηλεφωνική του συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Παράλληλα, επεσήμανε ότι, αν αποδειχθεί βασανισμός, θα επιβληθούν κυρώσεις και ο νόμος θα είναι αμείλικτος.

Οι πλαστές ταυτότητες:

Το Σάββατο η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τις πλαστές ταυτότητες, του Ιωάννη Μιχαηλίδη και του Δημήτρη Πολίτη, ελπίζοντας πως με την ενέργεια αυτή θα μπορούσε να εντοπίσει κάποιο σπίτι το οποίο λειτουργούσε ως κρησφύγετο για τους συλληφθέντες.

Τα πλαστά δελτία ήταν τα παρακάτω:

  • υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004, από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: Γιακομούπολος Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής

  • υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στον Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.

Αυτήν τη στιγμή οι συλληφθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΑ και εντός της ημέρας θα μεταχθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψης

Μόλις 30 λεπτά διήρκεσε την Κυριακή η παραμονή του Ι. Μιχαηλίδη και του Δ. Πολίτη στο Εφετείο (18.10-18.40), όπου εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», βάσει παλαιότερων βουλευμάτων.

Σήμερα θα πάρουν τον δρόμο προς τον Κορυδαλλό. Οι δύο νεαροί είναι κατηγορούμενοι στη δίκη που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στις δικαστικές φυλακές για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ευρήματα σε σπίτια που χρησιμοποίησε η οργάνωση στην Καλλιθέα και στον Βόλο συνδέουν τον Μιχαηλίδη και τον Πολίτη με αυτή. 

Όσον αφορά τους άλλους κατηγορουμένους για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος ανακρίνεται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, ενώ για τον Νικόλαο Ρωμανό προέκυψαν νέα στοιχεία, τα οποία εμπλέκουν κι εκείνον στην υπόθεση των «Πυρήνων».

Aποτυπώματα του Ν. Ρωμανού στα σπίτια της Καλλιθέας και του Βόλου

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε συνέχεια των ερευνών, τα αποτυπώματα του συλληφθέντος για συμμετοχή στη ληστεία που σημειώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2013 Ρωμανού Νικολάου του Γεωργίου και της Παυλίνας Νάσιουτζικ ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που ανευρέθηκαν σε σταθερά σημεία διαμερίσματος επί της οδού Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα Αττικής, καθώς και σε κινητά αντικείμενα-πειστήρια σε διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53 στον Βόλο Μαγνησίας.

Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα χρησιμοποιούσε ως γιάφκες η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και είχαν ενοικιαστεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Η μεταγωγή του Μιχαηλίδη και του Πολίτη στον εισαγγελέα Εφετών πραγματοποιήθηκε εν μέσω συνθημάτων από περίπου 25 αλληλέγγυους, οι οποίοι φώναξαν «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».

Η μεταγωγή των δύο συλληφθέντων

Η έξοδος του Μιχαηλίδη και του Πολίτη από το Εφετείο

Καθαρά τα όπλα της διπλής ληστείας στο Βελβεντό
 
Ολοκληρώθηκε η έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης είναι καθαρά και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια κατά το παρελθόν.

Διαβάστε επίσης:
Στη ΓΑΔΑ κρατούνται οι συλληφθέντες, Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

“Εγώ θα δικάσω εάν πάθει κάτι το παιδί μου”, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης