Στο πλευρό των μεταναστών της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας θα βρίσκονται από τη Δευτέρα 11 Απριλίου οι «Γιατροί του Κόσμου».

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στηρίζεται επίσης από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Αίτημα» και στοχεύει στην παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης σε αιτούντες άσυλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «Γιατροί του Κόσμου» θα προσφέρουν προστασία του ευαίσθητου πληθυσμού (γυναίκες, παιδιά και ασυνόδευτοι ανήλικοι) και θα διανείμουν κουβέρτες και είδη υγιεινής σε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη από στήριξη, προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία της δημόσιας υγείας των πόλεων της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Η λειτουργία των δύο ιατρείων σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα θα είναι καθημερινή.

Κάθε αποστολή θα αποτελείται από δύο γιατρούς, δύο νοσηλευτές σε συνδυασμό με την παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, που θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν σχετικής αξιολόγησης και παραπομπής, αλλά και στη στήριξη και βραχεία αντιμετώπιση περιστατικών σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι πρότινος, τα πολυϊαστρεία των «Γιατρών του Κόσμου» δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα, το Πέραμα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά.

Πηγή: Thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης