Τουλάχιστον 14 ημέρες θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες που φθάνουν στη χώρα μας από το εξωτερικό και επιθυμούν να εμβολιαστούν, καθώς το χρονικό διάστημα αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο προσωρινός ΑΜΚΑ, που είναι απαραίτητος για τη διαδικασία.

Ο χρόνος που απαιτείται για την ενεργοποίηση του ΑΜΚΑ έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών ταξιδιωτών που φθάνουν στην Ελλάδα και επιθυμούν να κάνουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Γιώργος, που πριν από μερικές ημέρες έφθασε στην Ελλάδα από τη Γερμανία με τη σύντροφό του, η οποία είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και επιθυμούσε να κάνει τη δεύτερη στη χώρα μας. Υπολόγιζε όμως χωρίς τη γραφειοκρατία.

«Πήγαμε στο ΚΕΠ στις 9 Ιουλίου για να υποβάλουμε αίτηση για προσωρινό ΑΜΚΑ προκειμένου η σύντροφός μου να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Όμως δεν γνωρίζαμε ότι χρειάζεται τόσος χρόνος προκειμένου να ενεργοποιηθεί. Δεν μας το είπε κανείς. Αν μας το έλεγαν, θα είχαμε κάνει την αίτηση με το που φθάσαμε στην Ελλάδα» εξηγεί.

Τελικά η αίτηση έγινε, ωστόσο ακόμα οι άνθρωποι περιμένουν πότε θα.. δώσει ο Θεός ώστε τελικά να ξεπεραστεί ο γραφειοκρατικός σκόπελος και η γυναίκα από τη Γερμανία να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό της στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης