Η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019, 17:11
Η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 1η Μάη, αγωνιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αυτήν την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει κάθε ελληνική οικογένεια, με την ανεργία, τον αποκλεισμό, τις άσχημες οικονομικές συνθήκες, που, σε πολλές περιπτώσεις, αγγίζουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση και που έχουν οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε εξάντληση των αντοχών και των ανοχών της» επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η δραματική εικόνα της αγοράς εργασίας, παρά την "κυβερνητική προσπάθεια" να παρουσιαστεί βελτιωμένη έως και ικανοποιητική, έχει εντείνει το άγχος και την αγωνία των εργαζομένων, συντηρώντας ένα ζοφερό περιβάλλον. Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, είναι πολλά και συνεχή, γι' αυτό και ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, τονίζει: «Τιμούμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους και όλες εκείνους/ες που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας.

Όλους και όλες εκείνους/ες που υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία με την ίδια τη ζωή τους, δίχως να ρισκάρουν τις ζωές των άλλων.

Όλους και όλες εκείνους/ες που αγωνίστηκαν για την επικράτηση της πραγματικής Δικαιοσύνης, δίχως να την υπονομεύουν καθημερινά με τις ενέργειες και τις πράξεις τους.

Όλους και όλες εκείνους/ες που μιλούσαν Ισότητα και το εννοούσαν.

Όλους και όλες εκείνους/ες που οι έννοιες Ελευθερία και Ειρήνη δεν ήταν απλά το άλλοθι για την άσκηση βίας και παρεμπόδισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ελεύθερης βούλησης των άλλων» καταλήγει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019, 17:11