Την επιβολή καθολικού lockdown στην Αττική, παρόμοιου με εκείνο του Μαρτίου, εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι έπειτα από σύσκεψη μετά τη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.
Αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκών πως η κατάσταση στην Αττική απαιτεί δραστικά μέτρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο σκληρό lockdown θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, ενώ αναμένεται να ισχύσει από την Πέμπτη.

Την εισήγηση για lockdown αυστηρού τύπου είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στη μέρα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός ανέλυσε τα νούμερα νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, σημειώνοντας πως το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση. Ανέφερε πως αυτή θα είναι η εισήγηση των ειδικών, καθώς το 71% των ΜΕΘ στην Αττική έχουν ήδη καλυφθεί.

«Θα εισηγηθώ καθολικό lockdown στην Αττική» δήλωσε συγκεκριμένα ο Βασίλη Κικίλιας. Όλα θα κριθούν από τα κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία. 

Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, δεδομένου ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, σε περίπτωση που τα δεδομένα που θα έχουμε σήμερα (09.02.2021) είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown» σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που οδήγησαν τους ειδικούς στην εισήγηση του καθολικού lockdown είναι: 

  • Η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία,
  • η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ,
  • η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στην Αττική που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης