Με αφορμή το πρωτοσέλιδο του «zougla.gr» με τίτλο «Η σύσκεψη της Νυρεμβέργης», το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα, Παναγιωτόπουλος Χρήστος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ καταγγέλλει την «σιωπή» των συντρόφων του και τονίζει ότι «δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση καταγγελία για αυτή την προθυμία των δημάρχων».

Η επιστολή

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν ένα περίπου χρόνο η ΠΟΕ ΟΤΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατήγγελλε τους Δημάρχους ( 12 των αριθμό) που είχαν συναντηθεί με τον Φούχτελ, πληρεξούσιο υπουργό της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα. Έκανε κινητοποιήσεις στη Θεσ/κη ενάντια στο Φουχτελ και την πολιτική που προωθεί.

Σήμερα που 60 Έλληνες φιλογερμανοί δήμαρχοι και δεκάδες άλλοι δημοτικοί παράγοντες βρίσκονται στη Νυρεμβέργη για να δώσουν το «παρών» στην 4η ετήσια συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου με θέμα την «πόλη του μέλλοντος». Ανάμεσα στους δημάρχους που θα παραβρεθούν είναι, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Καρπενησίου, Γιάννης Μπουτάρης και Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς και δεκάδες άλλοι συνάδελφοί τους.
Η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ τηρεί σιωπή. Δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση καταγγελία για αυτή την προθυμία των δημαρχών.

Πιστεύω ότι η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ οφείλει να ενημερώσει τους εργαζόμενους στους δήμους και την ελληνική κοινωνία αποκαλύπτοντας τα ονόματα των δημάρχων αλλά κυρίως τους στόχους και την πολιτική που εξυπηρετούν αυτές οι συναντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ότι ετοιμάζουν και προωθούν να δοθούν τα φιλέτα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( π.χ. απορρίμματα, νερό, φυσικός πλούτος) σε ιδιωτικά ελληνικά και γερμανικά συμφέροντα.

Παναγιωτόπουλος Χρήστος
Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης