Δικαιολογημένη χαρακτηρίζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης την αγανάκτηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων μετά την άγρια δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζεται πως θα επισπευσθεί η προγραμματισμένη συνάντηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο ενώ επισημαίνεται πως έχει ήδη αρχίσει η προσπάθεια που θα καταλήξει σε δέσμη μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών που διέπουν το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Το υπουργείο Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντιλαμβάνεται πλήρως τη δικαιολογημένη αγανάκτηση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Σ.Υ.Ε) για την άδικη και αποτρόπαια δολοφονία του συναδέλφου τους αρχιφύλακα, πράξη που ήδη απερίφραστα καταδίκασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβεβαιώνει ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι προσπάθειες για τη λήψη μέτρων που θα βελτιώνουν το σωφρονιστικού σύστημα και θα αποτρέπουν τη δημιουργία επικίνδυνων συνθηκών στο πλαίσιό του.
Προς τούτο, θεωρεί απαραίτητη τη θετική συμβολή της Ομοσπονδίας και επισπεύδει την προγραμματισθείσα συνάντησή της με τον Υπουργό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης