Η Εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για τις "θεωρίες συνωμοσίας" που δημοσιεύονται στο facebook

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 16:02
Η Εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για τις "θεωρίες συνωμοσίας" που δημοσιεύονται στο facebook

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνων κο Νικόλαο Στεφανάτο με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν λόγο για θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον κορωνοιο και καλούν  τον κόσμο  να μην τηρεί  τα μέτρα  προστασίας που έχει  ορίσει η κυβέρνηση. 

Πριν από λίγες ημέρες τα εν λόγω στοιχεία είχε διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά απο εντολή  του Υπουργού  Προστασίας του Πολίτη. Ο κος Χρυσοχοϊδης, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως "η πανδημία δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο».

Ο Υπουργός κατέληξε, λέγοντας πως «Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές» . 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 16:06