Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνων κο Νικόλαο Στεφανάτο με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν λόγο για θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον κορωνοιο και καλούν  τον κόσμο  να μην τηρεί  τα μέτρα  προστασίας που έχει  ορίσει η κυβέρνηση. 

Πριν από λίγες ημέρες τα εν λόγω στοιχεία είχε διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά απο εντολή  του Υπουργού  Προστασίας του Πολίτη. Ο κος Χρυσοχοϊδης, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως “η πανδημία δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υπουργός κατέληξε, λέγοντας πως «Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές» . 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης