Η Εισαγγελία μάζεψε 3 εκατ. ευρώ από τέσσερις υποθέσεις της λίστας Λάγκαρντ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 20:33
Η Εισαγγελία μάζεψε 3 εκατ. ευρώ από τέσσερις υποθέσεις της λίστας Λάγκαρντ
Τρίβουν τα χέρια τους στην Εισαγγελία της Αθήνας για τα αποτελέσματα που έφερε η προσπάθεια να «επιταχύνουν» τους ρυθμούς ελέγχων γύρω από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Η συντονισμένη δουλειά που πραγματοποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα, καθώς κατάφεραν να μπουν στα ταμεία του δημοσίου 3.000.000 ευρώ σε διάστημα 10 ημερών!!!

Η εισροή «ζεστού χρήματος» τις τελευταίες ημέρες στα δημόσια ταμεία είναι ένδειξη της πρόθεσης της Εισαγγελίας να μπει δυναμικά στο κυνήγι της φοροδιαφυγής κλείνοντας φακέλους που επί μακρόν είχαν μάλλον...ξεχαστεί.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως τα 3.000.000 ευρώ προέρχονται μόνο από τα τέσσερις υποθέσεις!

Πρόκειται για χρήματα που έχουν καταβάλει πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και ελέγχονται από τις δικαστικές αρχές με βάση διασταυρώσεις και ελέγχους στους λογαριασμούς τους και τις δηλώσεις τους από το 2000-2013.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του διευθύνοντας συμβούλου της Ελλάκτωρ, Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες κατέβαλε μέσα σε λίγες ώρες το ποσό του 1.866.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει την οικονομική του οφειλή στο Δημόσιο. Άλλος επιχειρηματίας χρειάστηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη, καταβάλλοντας στις 30 Απριλίου άλλες 500.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα χρήματα μοιράστηκαν άλλοι δυο επιχειρηματίες για τους οποίους ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία. Μένει να συνεχιστεί η προσπάθεια των εισαγγελικών αρχών...

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 20:41