Η ιστορία της φανέλας του Άρη που φορούσε ο μικρός πρόσφυγας από τη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 03:14
Η ιστορία της φανέλας του Άρη που φορούσε ο μικρός πρόσφυγας από τη Συρία
Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η ιστορία του μικρού προσφυγόπουλου από τη Συρία, με τις εικόνες του να συγκλονίζουν, τόσο για τον αβάσταχτο ανθρώπινο πόνο, όσο και για την αθλιότητα της οπερατέρ να βάλει τρικλοποδιά στον πατέρα του, την ώρα που προσπαθούσε να αποδράσει από τον εφιάλτη. Χαρακτηριστική φυσικά η εικόνα με τον μικρό από τη Συρία που φορούσε τη φανέλα του Άρη… Σύμφωνα με το pressaris.gr η φανέλα αυτή έχει όμως ιστορία, μια και βρέθηκε στα χέρια του από μια τυχαία συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΜΑ Άγγελο Μισιρλή, όταν ο τελευταίος βρέθηκε στα σύνορα καλύπτοντας ειδησεογραφικά με την κάμερα του τα γεγονότα με τους πρόσφυγες.

Χαρακτηριστικό το κείμενο που ανέβασε ο Μισιρλής στο facebook:

«Η ιστορία μια κίτρινης φανέλας…

Ξεκίνησε πατέρας κ γιος έξω από την Δαμασκό, διέσχισε την Τουρκία και έφθασε στα παράλια της Μικράς Ασίας. Εκεί επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό, φθάσαν στην Κω, κομμάτια πεινασμένοι, διψασμένοι αλλά οι δυο τους θηρία συνεχισανε, φθάσανε Αθήνα κ απο εκει Θεσσαλονίκη.

Με λεωφορείο έξω από το Πολύκαστρο κ από εκεί με τα πόδια Ειδομένη. Και εκεί από τύχη τους είδα στην ουρά περάσανε τα σύνορα Ειδομενη Fyrom κ συνέχεια πήγανε Γευγευλη.

Εκει τους γνωρισα στο τρένο, δεν είχα τίποτα εκτός από μια φανέλα του θεού Άρη, αυτήν είχα αυτή έδωσα με μια ευχή: «Αγόρι μου δεν έχω να σου δώσω τίποτα εκτός από την φανέλα του θεού Άρη σου την δίνω σαν ενθύμιο, να θυμάσαι την Ελλάδα, τους Ελληνες κ τον θεό Άρη».

Με ειδε, την πήρε κ με ευχαρίστησε, χωριστήκαμε στο Ταμπανόφσκι στα σύνορα Fyrom – Serbia, ώσπου ξαφνικά είδα τον πιτσιρικά με την κίτρινη φανέλα στην Ουγγαρία, αγκαλιά στον πατέρα του να τον ρίχνουνε κατω…

Αγορι μου θα πέσεις πολλές φορές αλλά πάντα θα βρίσκεις τα άντερα κ θα σηκώνεσαι,

ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ…

έκλαψα… Μακάρι να σε ξανασυναντήσω».

Πηγή: seleo

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 03:18