Φωτογραφίες- βίντεο : Γιώργος Δαγαλάκης

Η κακοκαιρία «ΕVΑ» ξεκίνησε να σφυροκοπά με σφοδρότητα τα νότια προάστια της Αττικής λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστραπές και οι δυνατές βροντές ξύπνησαν όσους κοιμούνταν, ενώ η καταρρακτώδης βροχή μετέτρεψε πολύ γρήγορα τους δρόμους σε ποτάμια. 

Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η κακοκαιρία στον Πειραιά, τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό, την Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη, τη Γλυφάδα, τη Βούλα, τον Άλιμο, αλλά και το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δείτε το βίντεο από την οδό Πατησίων

 

Δείτε live την πορεία του φαινομένου

Μέσα σε 20 λεπτά η κακοκαιρία επεκτάθηκε, με τα φαινόμενα να κάνουν με την ίδια ένταση την εμφάνιση τους και στα βόρεια προάστια περί τις 1:20 π.μ. της Κυριακής. Ωστόσο η νεροποντή στα βόρεια προάστια, κόπασε μετά από μισή ώρα με συνέπεια να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ μετά τις 2 π.μ. η βροχόπτωση εξασθένησε.

Εκτός από τη δυνατή βροχή τις αστραπές και τις βροντές, αρκετά συχνές ήταν και οι ισχυρές ριπές ανέμου ιδίως στα νότια προάστια, στις περιοχές που βρίσκονταν κοντά στη θάλασσα. 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και της Αστυνομίας όπως και το EKAB βρίσκονται σε επιφυλακή για μια νύχτα που προβλέπεται ούτως ή άλλως δύσκολη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχουν κλήσεις προς το παρόν για ζημιές ή εγκλωβισμούς, ενώ διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας σημειώθηκαν σε περιοχές όπως η Καλλιθέα, η Νίκαια και η Ομόνοια.

Οι μετεωρολόγοι πάντως προβλέπουν μια εξίσου δύσκολη ημέρα για όλη την Κυριακή τόσο στην Αττική όσο και σε μεγάλα τμήματα της χώρας.

Το μήνυμα του 112

Δείτε φωτογραφίες από δρόμους της Αθήνας την ώρα της νεροποντής. 

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια τυχόν προβλήματα ανακύψουν στους δρόμους στη διάρκεια της νύχτας, ενισχυμένα κλιμάκια της τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα της Επικράτειας, ευρισκόμενα σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα, που επρόκειτο να λειτουργήσουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Φοίνικας έπιασε φωτιά από κεραυνό στο Χαϊδάρι

Έντονες καταιγίδες έπληξαν  και τα δυτικά προάστια της Αττικής, με αποτέλεσμα στο Χαϊδάρι να πιάσει φωτιά ένας φοίνικας που χτυπήθηκε από κεραυνό

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι η φωτιά ξέσπασε ακαριαία μετά από μία πολύ έντονη λάμψη που έκανε   τη νύχτα- μέρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης