Την κάρα του Αγίου Παρθενίου του Θαυματουργού, προστάτη των καρκινοπαθών, υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η Καλαμάτα, με επικεφαλής το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και παρουσία πλήθους πιστών. 

Το ιερό λείψανο έφτασε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από την Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας, μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Ναού Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας – αρχιμανδρίτη Φίλιππου Χαμαργιά και έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμία κάρα εναποτέθηκε στο Ναό Αγίου Νικολάου, όπου και θα παραμείνει για πενθήμερο προσκύνημα. Καθημερινά, θα τελούνται όρθρος και θεία λειτουργία και το απόγευμα ο εσπερινός και η παράκληση του Αγίου.
  
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Ψυχάρης δήλωσε: «Ο τόπος μας υποδέχτηκε έναν υψηλό προσκεκλημένο, έναν άγιο. Σήμερα, καθώς τα πάντα δοκιμάζονται, ο άνθρωπος ταλανίζεται από τα προβλήματα και ο πόνος περισσεύει, η τοπική Εκκλησία και ο επίσκοπός της μας προσφέρουν την υγεία, τη δύναμη και την ελπίδα, τη χαριτόβρυτο κάρα. Ας μην αρνηθούμε αυτήν την προσφορά. Η χάρις του αγίου να σκέπει και να προστατεύει το μεσσηνιακό λαό».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης