Οι καλύτεροι μαθητές στη ΝΑΣΑ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010, 19:05
Οι καλύτεροι μαθητές στη ΝΑΣΑ
Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2010 διοργανώνει η Εταιρεία
Αστρονομίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Ο διαγωνισμός θα γίνει σε τρεις φάσεις.

Η πρώτη φάση έχει τον τίτλο «Εύδοξος» και γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας Αστρονομίας (www.astronomos.gr), όπου οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν μια σειρά ερωτήσεων και να λύσουν ασκήσεις.

Ο διαγωνισμός συνεχίζεται με τη 2η φάση, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές λυκείου και γυμνασίου της χώρας ανεξαρτήτως του εάν συμμετείχαν ή όχι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Η 2η φάση με το όνομα «Αρίσταρχος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 9.00 πμ.

Στον διαγωνισμό «Αρίσταρχο» μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι μαθητές των τριών τάξεων των λυκείων και όλοι οι μαθητές των τριών τάξεων των γυμνασίων της χώρας, με διαφορετικά θέματα.

Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 3 ώρες και θα διενεργηθεί με την ευθύνη της Τοπικής Επιτροπής Καθηγητών που θα ορίσει ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της κάθε περιοχής, οι οποίοι εθελοντικά θα προσφέρουν την υπηρεσία τους στον διαγωνισμό.

Δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό μπορούν να υποβάλουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στους διευθυντές των σχολείων τους μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2010.

Η τρίτη φάση του διαγωνισμού ονομάζεται «Ίππαρχος» και οι μαθητές που θα πετύχουν θα είναι οι νικητές του 15ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2010.

Οι νικητές θα κληθούν να παραλάβουν τα βραβεία και τους επαίνους τους καθώς και τις τιμητικές διακρίσεις των σχολείων τους, σε ειδική πανηγυρική τελετή που θα διοργανωθεί στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Δήμου Βόλου (έδρα της Εταιρείας), την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου 2010.

Και αυτή τη χρονιά, ο πρώτος μαθητής και η πρώτη μαθήτρια του διαγωνισμού «ΊΠΠΑΡΧΟΣ», ηλικίας 16 έως 18 ετών αντίστοιχα, θα φιλοξενηθούν για 10 ημέρες, στα τέλη Ιουλίου 2010, στις εγκαταστάσεις της NASA, στο Huntsville της πολιτείας Αλαμπάμα των ΗΠΑ και θα μετάσχουν εντελώς δωρεάν σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πηγή: Εβδόμη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010, 19:06