«Δεν καταλάβαμε πως έγινε… Τα είδαμε όμως όλα ανάποδα..». Με τα λόγια αυτά …περιέγραψε ο μάρτυρας αστυνομικός, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος μικροπωλητών, στο πανηγύρι της Ραφήνας, το Σεπτέμβριο του 2012, με κατηγορούμενους τους βουλευτές του κόμματος Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Ο αστυνομικός ο οποίος είχε υπηρεσία εκείνο το βράδυ και βρισκόταν μαζί με άλλους συναδέλφους του στο πανηγύρι παραδέχτηκε πως γινόταν…χαμός, ωστόσο, όπως είπε, δεν αντιλήφθηκε πως …αναποδογύρισαν οι πάγκοι των αλλοδαπών μικροπωλητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάρτυρας: Είδαμε πενήντα άτομα και μας ρώτησαν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές. Εγώ δεν ήξερα κανέναν από αυτούς παρά μόνο τους Ηλιόπουλο και Γερμενή. Και ξαφνικά είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε… δεν καταλάβαμε τί έγινε».

Πρόεδρος: Ως δια μαγείας;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω πως έγινε… Έτσι ξαφνικά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να ξέρετε. Τί συνέβη;

Μάρτυρας: Δεν καταλάβαμε… Εμείς ήμασταν εκεί για άλλο πράγμα.

Πρόεδρος: Δηλαδή αν γίνεται κάτι στα πλαίσια του αυτοφώρου μπροστά στα μάτια σας, δεν κάνετε κάτι γιατί έχετε άλλη δουλειά;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε. Ήταν μακριά και ήμασταν μόνο δύο άτομα. Ό,τι έγινε, έγινε ξαφνικά. Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους, δεν καταλάβαμε…

Πρόεδρος: Δεν υπήρξαν φωνές και οχλαγωγία;

Μάρτυρας: Πώς! Είχε κόσμο, χαμός γινόταν. Κοιτάξαμε και εμείς και τα είδαμε όλα ανάποδα…

Για την υπόθεση αυτή πάντως είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και απομακρύνθηκε για ένα περίπου μήνα η διοικήτρια του ΑΤ Ραφήνας καθώς δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή των επεισοδίων.

Με απόντες τους δύο κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής τελικά η δίκη αναβλήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά, για τις 13 Δεκεμβρίου προκειμένου να κλητευθούν τρεις ουσιώδεις μάρτυρες, ανάμεσά τους και οι δύο πολιτικώς ενάγοντες, ενώ επέβαλε στον καθέναν από αυτούς πρόστιμο λιπομαρτυρίας ύψους 60 ευρώ.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι αντιποίηση αρχής από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εκτέλεση βιαιοπραγιών στα πλαίσια διατάραξης κοινής ειρήνης. Σύμφωνα με το σε βάρος τους κατηγορητήριο, οι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης αφού ζήτησαν από τους αλλοδαπούς μικροπωλητές να τους δείξουν τις άδειες που είχαν, «χωρίς αιτία» αναποδογύρισαν τους πάγκους στους οποίους είχαν τα εμπορεύματά τους τα οποία και κατέστρεψαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης