Πλήρη ευθύνη για τον θάνατο του 13χρονου και τον τραυματισμό της 9χρονης αδελφούλας του σε λούνα παρκ στο Ελληνικό ρίχνει με την κατάθεσή του στους υπευθύνους του πάρκου ο ειδικός φρουρός που έσπευσε στον τόπο της τραγωδίας.

Μιλά χαρακτηριστικά για προχειροδουλειά και αντικρούει το επιχείρημα της υπεράσπισης των ακραίων καιρικών συνθηκών λέγοντας πως δεν φυσούσε δυνατός άνεμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την κατάθεση που έλαβαν υπόψη οι δικαστικές αρχές προκειμένου να αλλάξουν την κατηγορία από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Ολόκληρη η κατάθεση του αστυνομικού Γ.Μ.:

«H πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στο φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στη περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά τη πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Το σημείο περιβάλλεται από ένα πάρκο και άνετα θα μπορούσε να εισέλθει κάποιος με σκυλιά. Όλο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά, στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση. Δεν μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορητήριο-φωτιά για την τραγωδία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, 12:35

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά – Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης