Η κατάθεση του τραυματία αστυνομικού: "Σταμάτησαν να με χτυπούν γιατί νόμιζαν πως είχα πεθάνει"

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, 13:57
Η κατάθεση του τραυματία αστυνομικού: "Σταμάτησαν να με χτυπούν γιατί νόμιζαν πως είχα πεθάνει"

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο ειδικός φρουρός υποστήριξε πως οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του ήθελαν να τον σκοτώσουν και πως σταμάτησαν μόνο όταν νόμισαν πως είχε πεθάνει. Συγκεκριμένα υποστήριξε: «Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου, να με πιάνει από τον λαιμό και ρίχνοντάς με κάτω να μου τραβάει το κράνος με το χέρι του προκειμένου να βγει.

»Το κράνος όντως βγήκε, παρόλο που ήταν ασφαλισμένο στον λαιμό μου. Όσο βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια έναν καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι, φωνάζοντας παράλληλα "σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο", "θα πεθάνεις κωλόμπατσε".

»Εγώ προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου γιατί αισθανόμουν να το τραβάνε από τη θήκη μου. Προσπάθησα να προστατέψω όσο μπορούσα το σώμα μου και το κεφάλι μου με τα χέρια μου, καθώς ένιωθα ένα τεράστιο πλήθος να με χτυπάει. Πήραν κομμάτια από τον εξοπλισμό μου και από ό,τι συνειδητοποίησα μου έλειπαν γεμιστήρες. Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει δεν θα δίσταζε παίρνοντας το όπλο μου να με πυροβολήσει και κάποιος. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου. Όλο αυτό το περιστατικό διήρκεσε περίπου 2 λεπτά. Θεωρώ ότι, επειδή έχασα τις αισθήσεις μου, το πλήθος νόμιζε ότι είχα πεθάνει, οπότε και μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος μου».

Το πρώτιστο μέλημά του ήταν, όπως είπε ο ειδικός φρουρός, η προστασία της ζωής του αλλά και του όπλου που έφερε πάνω του: «Νιώθω ότι έγινε ένα θαύμα που ζω. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ήρθε το τέλος, ότι δεν θα ξαναντικρύσω τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τώρα πλέον προσπαθώ να ανακάμψω ψυχολογικά και σωματικά… Εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχε η προστασία της ζωής μου και του όπλου μου για να μη συμβεί κάτι χειρότερο εάν το έπαιρναν».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, 14:04