Η κινητή μονάδα της «Αποστολής» στα ορεινά χωριά της Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014, 20:20
Η κινητή μονάδα της «Αποστολής» στα ορεινά χωριά της Κρήτης
Μαθητές και κατοίκους της ορεινής περιοχής Σελίνου και Κισσάμου εξέτασε κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που βρίσκεται στην Κρήτη.

Στην Κάντανο, στο Ροδωπό και στον Πλάτανο, συνολικά εξετάστηκαν περισσότεροι από 60 ηλικιωμένοι και 250 παιδιά του δημοτικού και των παιδικών σταθμών, στα πλαίσια του 20ου Οδοιπορικού Υγείας.

Από το πρωί της Πέμπτης 27/3 έως και την Παραςκευή 28/3, εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με την Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και με επικεφαλής τον Γενικό Δευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, το «Αννουσάκειο» Ίδρυμα και τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, πραγματοποίησαν σειρά κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων που περιελάμβαναν εξετάσεις συνοδευόμενες από καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, μέτρηση χοληστερίνης, μέτρηση γλυκόζης νηστείας, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, καθώς και κλινικούς ελέγχους κατά συστήματα.Παράλληλα, στα ανασφάλιστα παιδιά διενεργήθηκαν εμβολιασμοί ενώ σημαντική ήταν η παιδοκαρδιολογική εξέταση των μαθητών, με triplex καρδιάς, για να συνεχίζουν να αθλούνται με ασφάλεια.

Το κλιμάκιο παρέδωσε στους παιδικούς σταθμούς «Φαρμακεία Πρώτων Βοηθειών» και υγειονομικό υλικό στο Αννουσάκειο.

Την Κυριακή στις 10 το πρωί η κινητή μονάδα θα βρίσκεται για εξετάσεις στον ιερό ναό Αγίου Σάββα Βοτανικού.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014, 20:23