Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς κάλεσαν τους πολίτες σήμερα τα εργατικά συνδικάτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος ήταν σε εξέλιξη από τις 11.00 έως και τις 12.20, οπότε και οι περίπου 5.000 συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Γύρω στις 13.00, κάποιοι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια, ενώ άλλοι προς την Ομόνοια.

Περίπου 7.000 μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 10.00 στο Σύνταγμα, απ’ όπου και αποχώρησαν λίγο μετά τις 12.30. Παράλληλα, περίπου 800 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια έχει διακοπεί.

Στην πλατεία Συντάγματος οι Αγανακτισμένοι μοτοσυκλετιστές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Σύνταγμα η πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προς το Σύνταγμα

Παράλληλες συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά

Ένα... ακατάλληλο πανό που αφορά στην αξιολόγηση στο Δημόσιο. Πλατεία Κλαυθμώνος-ώρα 11.43

Εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα στην πλατεία Κλαυθμώνος-ώρα 11.43

Πλατεία Κλαυθμώνος - ώρα 11.43

Οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος

Ρένα Δούρου και Δ. Παπαδημούλης στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Ο Πάνος Σκουρλέτης στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλ. Κλαυθμώνος

Μέλη του ΠΑΜΕ επί της λεωφόρου Αμαλίας

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, απ’ όπου απηύθυνε κάλεσμα στον λαό για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση.

«Με την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης των εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ για να είναι ισχυρός ο λαός, για να δημιουργηθεί αυτό που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση για να ανοίξει ο δρόμος για τη Λαϊκή Συμμαχία, για να σπάσουμε επιτέλους τα δεσμά της Ε.Ε., των μονοπωλίων, για να ανοίξουμε έναν καινούργιο δρόμο με Λαϊκή Συμμαχία και τον λαό πραγματικά στην εξουσία» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν σήμερα τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά, ενώ απεργούν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Οι υπάλληλοι των λιμανιών έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ οι λιμενεργάτες μετείχαν σε ανάλογη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πασαλιμάνι.

Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11.00

Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, τα οποία θα κινηθούν από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Με στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως και τις 09.00 το πρωί συμμετείχαν στην απεργία της Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το μετρό.

Κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα είναι κλειστός από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Παράλληλα, δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Κατά συνέπεια δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Πέτρος Σιδερέας
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης