Η κυρία Ελευθερία είναι η γηραιότερη γυναίκα που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, 10:25
Η κυρία Ελευθερία είναι η γηραιότερη γυναίκα που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα

Η κυρία Ελευθερία, είναι η γηραιότερη γυναίκα που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα κατά του κορωνοϊού, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ήταν η έκπληξη που περίμενε την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επισκέφτηκε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Νέα Ιωνία.

Η υφυπουργός πήγε στη δομή προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία και να μιλήσει με τους υπεύθυνους της Μονάδας Φροντίδας και με τους φιλοξενούμενους.

Μεταξύ αυτών ήταν και η κυρία Ελευθερία, που γεννήθηκε στις 12/4/1903 στη Λευκάδα. Η κυρία Ελευθερία ανυπομονούσε να εμβολιαστεί έτσι ώστε να καταφέρει να ξανασφίξει στην αγκαλιά της τα παιδιά της. Τόσο η γηραιότερη φιλοξενούμενη όσο και όλοι οι άλλοι ωφελούμενοι και το προσωπικό που εμβολιάστηκαν δεν είχαν απολύτως καμία παρενέργεια.

Η υπεύθυνη της δομής ενημέρωσε την υφυπουργό ότι ο θεράπων γιατρός της μονάδας έκρινε ότι η κατάσταση της υγείας της 117 ετών γιαγιάς τής επέτρεπε να εμβολιαστεί, όπως η ίδια το επιθυμούσε. Τώρα η κυρία Ελευθερία περιμένει σε 20 ημέρες να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ώστε να είναι σε θέση να συναντήσει σύντομα ξανά τα παιδιά της χωρίς κανέναν κίνδυνο. Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι μόλις 3 μήνες μεγαλύτερη από την κυρία Ελευθερία και ζει στην Ιαπωνία.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, 10:28