«Η κυβέρνηση αγνόησε την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες ψηφίζοντας έναν νόμο με οδηγό το κομματικό όφελος»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 06:58
«Η κυβέρνηση αγνόησε την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες ψηφίζοντας έναν νόμο με οδηγό το κομματικό όφελος»
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση, αγνοώντας την πλειοψηφία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ετυμηγορία των τοπικών κοινωνιών, προχώρησε στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου που μοναδικό στόχο έχει την απορρύθμιση των δήμων και την επιβάρυνση της καθημερινότητας χιλιάδων πολιτών.

Με αυτό το νομοσχέδιο «έκτρωμα» που δεν έχει κανέναν αναπτυξιακό προσανατολισμό και δεν προωθεί καμία μεταρρύθμιση, επιχειρεί να αλώσει τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, να την ελέγξει και να την τιθασεύσει.

Δεν έλαβε υπ' όψιν της καμία από τις τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις μας, επιλέγοντας να κάνει διάλογο «κωφών», επιδεικνύοντας μία βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Η αδυναμία και η απροθυμία της να κάνει ένα βήμα προς την ενδυνάμωση της τοπικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, την οδήγησε να κατακτήσει μια αρνητική πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ψήφισε το χειρότερο νομοσχέδιο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης και εξέθεσε τη χώρα μας, η οποία απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Χάρτας της Αυτοδιοίκησης.

Η ιστορία κρίνει το έργο όλων μας, όπως θα κρίνει και τα αποτελέσματα του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν αξίζει στους πολίτες μας.

Ο αγώνας μας για μια καλύτερη Αυτοδιοίκηση για μία καλύτερη Ελλάδα δεν τελειώνει εδώ.

Έχοντας τις τοπικές κοινωνίες στο πλευρό μας θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την προώθηση μεταρρυθμίσεων ουσίας, προς όφελος των πολιτών και της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 06:58