«Η κυβέρνηση απειλεί και εκβιάζει»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011, 23:55
«Η κυβέρνηση απειλεί και εκβιάζει»
Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, η ΠΟΕ- ΟΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση, ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον συνδικαλιστικό αγώνα και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Η κυβέρνηση απείλησε με απόλυση τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών, εκβίασε πώς δεν θα καταβάλει τις αποδοχές σε όσους είχαν προβεί σε κατάληψη δημοσίων κτιρίων, έστειλε τα Μ.Α.Τ. να ανοίξουν τη χωματερή της Φυλής ενώ οι εργαζόμενοι βρισκόταν σε απεργιακή κινητοποίηση, άνοιξε τα δικαστήρια το Σάββατο (πρωτοφανές) για να επιδικάσει την προσφυγή του Δήμου Αθηναίων με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ δηλώνουν αποφασισμένοι να «μπλοκάρουν» κάθε απόπειρα των κυβερνώντων «να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης του συνδικαλιστικού αγώνα και τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ενάντια στα οικονομικά μέτρα εξόντωσής τους. Κι αυτό, τι στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση παραβιάζει τη νομιμότητα για να ικανοποιήσει την τρόικα και τους δανειστές, σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση απείλησε με απόλυση τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών, εκβίασε πώς δεν θα καταβάλει τις αποδοχές σε όσους είχαν προβεί σε κατάληψη δημοσίων κτιρίων, έστειλε τα Μ.Α.Τ. να ανοίξουν τη χωματερή της Φυλής ενώ οι εργαζόμενοι βρισκόταν σε απεργιακή κινητοποίηση, άνοιξε τα δικαστήρια το Σάββατο (πρωτοφανές) για να επιδικάσει την προσφυγή του Δήμου Αθηναίων με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το θέατρο του παραλόγου που συνόδευσαν δηλώσεις του κ. Υφυπουργού Εσωτερικών ότι «η Αθήνα τη Δευτέρα θα έχει καθαρίσει» με ιδιωτικά απορριμματοφόρα και εργάτες μετανάστες και οι κινήσεις πανικού της κυβέρνησης, όπως αυτή για εμπλοκή του Στρατού στην αποκομιδή των σκουπιδιών, είχαν και συνέχεια. Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής - Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κάλεσε τον Πρόεδρο και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (κ.κ. Θέμη Μπαλασόπουλο και Γιάννη Τσούνη) να δώσουν εξηγήσεις, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών «που αφορά σε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 186 παρ.2 του Π.Κ. περί πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος».

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση των οδηγών απορριμματοφόρων και φορτηγών οχημάτων και την επίταξη των απορριμματοφόρων και φορτηγών οχημάτων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής. Ο αυταρχικός – και όχι μόνο - κατήφορός της είναι ασταμάτητος, ενώ η πράξη της πολιτικής επιστράτευσης για πρώτη φορά συνδέεται με την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να εμπλακούν στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. δηλώνει πώς κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό. Ο αγώνας είναι δίκαιος και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένοι και αποφασισμένοι θα συνεχίσουν μέχρι να ανατραπεί η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, που ισοπεδώνει κάθε δικαίωμα, μετατρέπει τους μισθούς σε χαρτζιλίκι, αυξάνει τη φτώχια και την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη και οδηγεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011, 23:57