Η κόρη του Στεφανόπουλου ζητεί μείωση ενοικίου για ακίνητο στο Κολωνάκι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 11:43
Η κόρη του Στεφανόπουλου ζητεί μείωση ενοικίου για ακίνητο στο Κολωνάκι
Το αίτημα μείωσης του ενοικίου της θυγατέρας του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλου, Ειρήνης Στεφανοπούλου απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου.

Η κ. Στεφανόπουλου προ ενός έτους είχε ζητήσει τη μείωση ενοικίου από το Δήμο Χίου, το ακίνητο του οποίου ενοικιάζει ως επαγγελματικό χώρο στην οδό Βαλαωρίτου στην Αθήνα. Έτσι αρχικά το μίσθωμα είχε μειωθεί από τα 1.200 ευρώ στα 900, δηλαδή πάνω από το 20% που θέτει ως όριο ο νόμος.

Αυτή η παραχώρηση από το Δήμο Χίου φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή, αφού με νεότερο έγγραφό της η ίδια ζητάει να μειωθεί επιπλέον το ενοίκιο στα 500 ευρώ, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια.

Σύμφωνα με το politischios.gr, «Το σκεπτικό του αιτήματος είναι ότι επειδή λήγει το συμβόλαιο τα τελευταία ενοίκια είθισται να είναι μειωμένα», ανέφερε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ., Β. Μυριαγκός, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών του Συμβουλίου. Πρώτη από όλους η Κλ. Κωστάλα εκ μέρους της Λ.Α.Σ. χαρακτήρισε παράλογο το αίτημα της κόρης του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι ήδη ο Δήμος έκανε μεγάλη υποχώρηση μειώνοντας το αρχικό μίσθωμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Δ. Τζιώτη. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η οικογένειά του είναι οι πρώτοι που πρέπει να δείχνουν έμπρακτα το καλό παράδειγμα και να βοηθούν το Δημόσιο», ανέφερε.

Τελικά, με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα, ζητώντας από την Ειρήνη Στεφανοπούλου να καταβάλει το ενοίκιο έτσι όπως προβλέπει το συμφωνητικό.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 11:54