Ο Μάρκος Καραμπέρης, ο οποίος απολογείται σήμερα ως αρχηγός της σπείρας τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, είναι κουμπάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του οποίου τη σύλληψη και προφυλάκιση διέταξε ο εισαγγελέας για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου.

Επίσης είναι κουμπάρος του τελούντος εν αργία περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, μετά την καταδίκη του για υπόθεση διαγραφής προστίμων από ιδιοκτήτη βενζινάδικου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άλλη κουμπαριά του Μ. Καραμπέρη είναι με τον επιχειρηματία Αθ. Πάπιστα, ιδιοκτήτη της εταιρείας Ανθεμίας Α.Ε., που έχτιζε μεζονέτες στα οικόπεδα που κατέληγαν στο Βατοπέδι.

Και σε εκείνη την υπόθεση είχε εμπλακεί ο Π. Ψωμιάδης αλλά και η χορεύτρια οριεντάλ Κωνσταντίνα Κάνου ή Αζέλ, φίλη του τέως περιφερειάρχη στα μαγαζιά του Καραμπέρη.

Ο Μάρκος Καραμπέρης ενεπλάκη στην υπόθεση του Βατοπεδίου το φθινόπωρο του 2008, όταν η τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε αποκαλύψει το περίφημο «βίντεο του εκβιασμού». Σε αυτό ο Καραμπέρης εμφανιζόταν να εκβιάζεται από τον κουμπάρο του δικηγόρο Μ. Κουκουβίνο, σύζυγο της δικηγόρου που χειριζόταν την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» στη Νέα Ραιδεστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μ. Καραμπέρης, κατά τις τελευταίες εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση, κατέβηκε υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου του ΛΑ.Ο.Σ., κερδίζοντας περίπου 4.500 ψήφους.

Ο 59χρονος κατηγορούμενος είναι γιος του Θωμά Καραμπέρη, ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, τα οποία ο ίδιος ανέλαβε εν συνεχεία για πολλά χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια επισήμως είχε αποσυρθεί από τη νύχτα, για να ασχοληθεί με τα κτηματομεσιτικά.

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης