Για εκτόξευση της λαθροϋλοτομίας, στο Ανατολικό Πήλιο κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής, τονίζοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια το 50% των μόνιμων κατοίκων έχουν προχωρήσει σε αντικατάσταση των λεβήτων πετρελαίου με ξυλολέβητες, γεγονός που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Όπως καταγγέλλουν, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, κάτοικοι της περιοχής, σχεδόν καθημερινά παρατηρούν στους αγροτικούς δρόμους του Ανατολικού Πηλίου αγροτικά αυτοκίνητα φορτωμένα με ξύλα, χωρίς ωστόσο να πρόκειται για επαγγελματίες πώλησης καυσόξυλων. Την ίδια στιγμή παρατηρούν πως αραιώνουν δασικές εκτάσεις της περιοχής και γι’ αυτό ζητούν να παρθούν σχετικά μέτρα από τους αρμόδιος.
Με αφορμή αυτή την κατάσταση, από τη Δημοτική Αρχή αναφέρουν πως δεν μπορούν οι ίδιοι να προβούν σε τέτοιου είδους ελέγχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ.Απόστολος Σουλδάτος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Από την πλευρά μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το συγκεκριμένο φαινόμενο. Μάλιστα ο εντοπισμός των λαθροϋλοτόμων είναι ακόμη πιο δύσκολος από τη στιγμή που υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις μέσα σε δασικές.Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, καθώς αντιλέγοντας μας απαντάνε “δεν τα έκλεψα τα πήρα από το κτήμα μου”, άσχετα με το εάν κόβονται κλαδιά δέντρων που δεν είναι ιδιοκτησίας τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης