Αν «πέσετε» τυχαία σε μία από αυτές τις φωτογραφίες «ταξιδεύοντας» στο instagram δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε και να μην διατρέξετε όλες τις αναρτήσεις. Αν είστε λάτρης της φωτογραφίας θα εντυπωσιαστείτε κι αν είστε Κρητικός θα εκπλαγείτε. Γιατί ο λογαριασμός της Ναταλίας Πλατύρραχου στο δημοφιλές social media είναι «γεμάτος» Κρήτη, με φωτογραφίες ατμοσφαιρικές που αποτυπώνουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο την επιβλητική ομορφιά του νησιού, από τη μια άκρη του ως την άλλη, μεταφέροντας την εικόνα ενός αληθινού εξωτικού παραδείσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φύση, τα χρώματα, οι αντανακλάσεις, κτίρια και μνημεία, street art, όλα αποτελούν έμπνευση για τη Ναταλία που μιλά στο cretapost.gr για τη φωτογραφία και την “αιχμαλωσία” όποιου στοιχείου τραβά την προσοχή της, δευτερόλεπτα πριν από το κλικ.

«Αυτό που με εκφράζει και αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα είναι αυτό ακριβώς που προσδιορίζω στο bio του προφίλ μου» μας λέει «οι αληθινοί παράδεισοι είναι εκεί που χαμογελάει η ψυχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Η πρώτη επαφή στο σχολείο

Η πρώτη επαφή της Ναταλίας Πλατύρραχου με την τέχνη της φωτογραφίας ήρθε στα μαθητικά της χρόνια. Μαθήτρια ούσα σε Τεχνικό Λύκειο του Ηρακλείου, περίμενε «με αγωνία» όπως μας λέει «να έρθει η Παρασκευή για το επόμενο μάθημα». Ξεκίνησε με τη θεωρία της φωτογραφίας και έκανε στα σχολικά θρανία τα πρώτα της βήματα στην καλλιτεχνική έκφανση της συγκεκριμένης μορφής τέχνης. Αργότερα, φοίτησε σε ιδιωτική σχολή στο Ηράκλειο, με δάσκαλο τον σπουδαίο εικαστικό Ρουσσέτο Παναγιωτάκη, ασχολούμενη κυρίως με την ασπρόμαυρη καλλιτεχνική φωτογραφία και τις τεχνικές επεξεργασίας και εμφάνισης σε σκοτεινό θάλαμο.

Στη συνέχεια, «για κάποια χρόνια» όπως λέει η ίδια στο cretapost.gr «είχα σταματήσει να ασχολούμαι με τη φωτογραφία», όμως το πάθος της για την εικαστική έκφραση δεν έσβησε ποτέ. Έτσι, πριν από λίγους μήνες αποφάσισε να δημιουργήσει τον λογαριασμό της στο instagram και να αξιοποιήσει τη δημοφιλή πλατφόρμα προκειμένου όπως δηλώνει «να κοινοποιήσει αυτό που αγαπά και να δείξει δημόσια τη δουλειά της». Παράλληλα, οι αναζητήσεις της την ώθησαν σε νέα μαθήματα φωτογραφικής τέχνης γιατί όπως δηλώνει “πάντα μπορείς να μάθεις κάτι καινούργιο“.

«Δεν έχω photoshop»

Ποια όμως διαδικασία της φωτογραφικής τέχνης είναι πιο απολαυστική για τη Ναταλία; «Αναμφισβήτητα η λήψη» λέει αποφασιστικά και διευκρινίζει «για τις φωτογραφίες μου αξιοποιώ τα φίλτρα και τις δυνατότητες επεξεργασίας που προσφέρει στον χρήστη το ίδιο το Instagram. Δεν χρησιμοποιώ προγράμματα επεξεργασίας, δεν έχω καν photoshop».

Εξάλλου, οι φωτογραφίες των άλμπουμ της δεν είναι «στημένες» είναι αυθόρμητες και η ίδια η Ναταλία με «όπλο» τη φωτογραφική μηχανή της, που κουβαλά πάντα μαζί της, γίνεται «κυνηγός στιγμών» γιατί «μέσα από τη διαδικασία της λήψης μπορείς να δεις κάτι που δεν περιμένεις». Τα πάντα γύρω της αποτελούν «θέμα» για την ίδια με αποτέλεσμα η θεματική της να αποτελεί ένα αέναο μεταλλασσόμενο στιγμιότυπο με κοινό τόπο την Κρήτη και μέσο την καλλιτεχνική ματιά της ίδιας της δημιουργού.

Όπως μας λέει, αγαπά τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες και τις βραδινές λήψεις, και δηλώνει ότι «δεν έχει προσωπικό στυλ». Κι όμως θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα εκφραστικά της μέσα βρίσκουν την εξωτερίκευσή τους στην ατμοσφαιρικότητα και τη σύλληψη του χρώματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αδημοσίευτη ακόμη φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω, την οποία η Ναταλία Πλατύρραχου παραχώρησε στο cretapost.gr. συλλαμβάνοντας με τον φακό της μια απροσδόκητη έκρηξη ατμόσφαιρας στο … παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου, κάποιο δειλινό.

Μολονότι ο λογαριασμός της Ναταλίας «είναι στον αέρα» από τον περασμένο μόλις Απρίλιο, οι followers αυξάνονται συνεχώς, όπως και οι αναδημοσιεύσεις του υλικού της από άλλους θεματικούς λογαριασμούς. Στα σίγουρα, πρόκειται για ένα προφίλ που αξίζει τον κόπο να ακολουθεί κανείς…

Πηγή: Cretapost.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης