Η Λάρισα γιόρτασε την επέτειο του Κιλελέρ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, 03:37
Η Λάρισα γιόρτασε την επέτειο του Κιλελέρ
Με αγροτική συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν άτομα κάθε ηλικίας γιορτάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον χώρο του Μνημείου του Αγρότη στη Λάρισα, η επέτειος των 107 χρόνων από την αιματηρή εξέγερση των κολίγων του Κιλελέρ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μπροστά από το μνημείο.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Κώστας Τζέλλας από την πανελλαδική επιτροπή μπλόκων ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση, τονίζοντας: «Το συλλαλητήριο διοργανώνεται προς τιμήν των νεκρών του Κιλελέρ, αλλά και με στόχο να αναδειχθούν τα σημερινά προβλήματα των αγροτών. Εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες, μαζί με τους εργαζόμενους, θα δώσουμε την υπόσχεση στους προγόνους μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν νέα τσιφλίκια στην εργασία, στην αγροτιά, παντού».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας, να δώσουμε όρκους πίστης και ευθύνης ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση εκείνης της θυσίας. Το συλλαλητήριο στο Κιλελέρ αποτελεί τη συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων του προηγούμενου διαστήματος. Το Κιλελέρ αποτελεί σημείο σταθμό στο αγροτικό κίνημα και παραδειγματίζει τους αγώνες του σήμερα, γιατί οργανώθηκε και πέτυχε από τους πρώτους πεδινούς αγροτικούς συνδέσμους που συγκροτήθηκαν σε πόλεις και χωριά, ενώ προβάλει την αναγκαιότητα για συσπείρωση σε δραστήριους μαζικούς συλλόγους στο σήμερα».

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Βάιος Βισβίκης, αντιδήμαρχος του δήμου Κιλελέρ, η Κατερίνα Πάσχου εκ μέρους της ΟΓΕ, ο Χρήστος Κάμτσης, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από το Μπλόκο της Πέλλας και η Διαμαντούλα Κρητικού, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από το μπλόκο της Φλώρινας.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε το ψήφισμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από το χώρο του μνημείου στο Κιλελέρ όπου και τονίζεται: «Η σημερινή αγωνιστική συγκέντρωση για τον γιορτασμό της 107ης επετείου του Κιλελέρ έρχεται ως συνέχεια μιας ακόμα μεγάλης μάχης που δώσαμε οι μικρομεσαίοι αγρότες, επί 25 μερόνυχτα στα μπλόκα, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, για την επιβίωσή μας". Επίσης, σε άλλο σημείο επισημαίνεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία "βαδίζει στον ίδιο "ντορό" με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά μας, αλλά προχώρησε και σε μια αισχρή και βρώμικη συκοφαντική επίθεση ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες και στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα". Τέλος, στο ψήφισμα σημειώνεται πως οι αγρότες θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων επιβίωσης, "την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που δημιουργούν, πολλαπλασιάζουν και οξύνουν τα προβλήματά μας, το άνοιγμα του δρόμου για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στον τόπο μας, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και του λαού μας».

Φωτογραφία: VORIA.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, 03:37