Στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία των αυτοκινητοδρόμων του Νομού Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ), πραγματοποίησε προχθές, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Συνολικά, βεβαιώθηκαν 204 παραβάσεις σε οδηγούς οι οποίοι κινούνταν στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ), εκ των οποίων οι 186 αφορούσαν Ε.Ι.Χ., οι 12 φορτηγά και οι 6 λεωφορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα αφαιρέθηκαν 43 πινακίδες κυκλοφορίας, 58 άδειες κυκλοφορίας και 51 άδειες οδήγησης.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα 60 ημέρες, καθώς και η καταχώρηση εννέα 9 βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System), χωρίς την επιβολή διοικητικού

Επισημαίνεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης δεν επιτρέπεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: dikaiologitika.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης