Χρυσές αλυσίδες, δακτυλίδια με πολύτιμους λίθους και ρολόγια με πέτρες ανεκτίμητης αξίας είναι ορισμένα μόνο από τα τιμαλφή που «ξάφριζαν» τα μέλη της σπείρας των Ρομά, τα οποία είχαν… ρημάξει εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις ανά την ελληνική επικράτεια.

Πριν από λίγες ημέρες η αστυνομία εξιχνίασε επιπλέον 33 διαρρήξεις-κλοπές σε κατοικίες, εταιρείες και καταστήματα εντός της Αττικής​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Από τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης η έδρα της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής επί της οδού Αγίου Όρους έχει μετατραπεί σε… εκθετήριο κλοπιμαίων, ανοικτό για το κοινό. Ειδικότερα, πολίτες που έχουν πέσει θύματα της «μαφίας των Ρομά» μπορούν να δουν από κοντά τα ανευρεθέντα αντικείμενα και, εφόσον αναγνωρίσουν κάποιο δικό τους, να ξεκινήσουν τη διαδικασία για να περιέλθει αυτό εκ νέου στην κατοχή τους. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα χρυσαφικά που θα αναγνωριστούν θα καταγραφούν και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους, εφόσον πιστοποιηθεί η ιδιοκτησία τους.

Δείτε εικόνες που κατέγραψε ο φακός του zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγες ημέρες η αστυνομία εξιχνίασε επιπλέον 33 διαρρήξεις-κλοπές σε κατοικίες, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής (Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, Ν. Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Ν. Χαλκηδόνα) και της δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα), καθώς και στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη. Η συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών από τις προαναφερόμενες κλοπές-διαρρήξεις υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να προστεθεί στον… πακτωλό χρημάτων που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την πλούσια δράση τους.

Όπως γνωστοποίησε η αστυνομία, τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν μέσα σε θυρίδες τραπεζών, συρτάρια κομοδίνων ακόμα και… πλαστικές σακούλες.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης