Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.», ένας 23χρονος άνδρας, ενώ έπειτα από έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 28χρονος συνεργός του, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία που διέπραξαν χθες το μεσημέρι σε Κέντρο Νεότητας στην περιοχή της Νεάπολης, στο οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη δημοπρασία του Ο.Δ.Δ.Υ.

Μετά την έξοδό τους από το χώρο της ληστείας, οι δύο δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν, πλην όμως ο 23χρονος Σύριος Ράμι του Καχλάν και της Βικτωρίας, εγκλωβίστηκε και συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς, στη συμβολή των οδών Δαβάκη με Μαδύτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο εκείνο βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποιούσαν οι ληστές.

Κατά τη στιγμή της σύλληψης, στην κατοχή του 23χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι τύπου CZ 75B με φυσίγγιο στη θαλάμη και δεκαπέντε (15) σφαίρες στο γεμιστήρα, μία επιθετική χειροβομβίδα τύπου RGB, ένας φορητός ασύρματος πομποδέκτης με ακουστικά, διάφορα είδη ιματισμού εντός νάυλον σακούλας (σκούφοι, μπλούζες κ.τ.λ.), ένας δερμάτινος χαρτοφύλακας, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 35.947 ευρώ, δύο επιταγές των 530 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και 87 αποδείξεις του Ο.Δ.Δ.Υ., τα οποία αποτελούσαν προϊόντα της ληστείας.

Έπειτα από έρευνα και αναζητήσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι του δράστη, προσήχθη και αναγνωρίστηκε από τους παθόντες, ως ο δεύτερος δράστης της ληστείας, ο Σαββανίδης Κλεομένης του Άγγελου και της Μαρίας, ετών 28, ο οποίος και συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των συλληφθέντων, στην περιοχή της Άνω Πόλης, αλλά και σε σπίτι νεαρής, μεταξύ των υπολοίπων πειστηρίων, κατασχέθηκαν και τα ακόλουθα:
• ένα αεροβόλο περίστροφο και βολίδες αυτού
• μία συσκευή εκτόξευσης σπρέι πιπεριού
• μία περούκα
• χειρόγραφα κείμενα και προσχέδια κειμένου με αναρχικό περιεχόμενο
• μία ξύλινη στρόγγυλη σφραγίδα με την ένδειξη «ΑΠΘ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ»
• πέντε κενά δελτία ειδικού φοιτητικού εισιτηρίου του Ο.Α.Σ.Α.
• τρία κενά βιβλιάρια σπουδών του Τμ. Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. Α.Π.Θ.
• μία κενή ταυτότητα μεταπτυχιακού σπουδαστή του Τμ. Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. Α.Π.Θ.
• μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών (ινδικής κάνναβης)
• τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές
• πλήθος φορητών μονάδων ψηφιακών συσκευών αποθήκευσης (USB)
• πλήθος κλειδιών και τηλεκαρτών

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εξερεύνηση και περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «σύστασης συμμορίας», «ληστείας», παράβασης του νόμου «περί όπλων», παράβασης του νόμου «περί ναρκωτικών», «αποδοχής προϊόντων εγκλήματος», «υπόθαλψης εγκληματία», «απείθειας» και «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης», θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των συλληφθέντων.

Και ζητείται από όποιον ποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 2310388424 και 2310388451 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης