Με μία μαντινάδα όλο… νόημα ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Ανώγεια, παρουσία υπουργού Προστασίας του Πολιίη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με φορείς και κατοίκους της περιοχής αλλά και του Μυλοποτάμου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για την παράδοση της βεντέτας λέγοντας την εξής μαντινάδα: «Βεντέτες και παλιανθρωπιές/ τη φήμη μας μαυρίζουν/ χαλούν τσ’ ανθρώπινες ψυχές/ κι ούλους μας ταλανίζουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τοπικοί φορείς: «Σας θέλουμε μαζί μας κ. υπουργέ, όχι απέναντί μας»

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μία σειρά από προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στις συγκεκριμένες περιοχές ενώ τέθηκε επί τάπητος η αστυνόμευση της περιοχής.

Φορείς του Μυλοποτάμου και των Ανωγείων τόνισαν στον υπουργό πως δεν χρειάζονται μέτρα καταστολής αλλά μία συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σας θέλουμε μαζί μας κ. υπουργέ κι όχι απέναντί μας», φαίνεται πως ανέφεραν σε κάθε τόνο.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης μίλησε για το πρόβλημα που υπάρχει με την υποστελέχωση του αστυνομικού τμήματος αλλά και της πυροσβεστικής ενώ ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος επεσήμανε ότι η τοπική κοινωνία χρειάζεται μία νέα προοπτική για τους νέους, από την κυβέρνηση.

«Καλώ τους Ανωγειανούς να μείνουν ανυπότακτοι στην αδικία»

Λίγο μετά την σύσκεψη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους απευθύνοντας ένα κάλεσμα στην τοπική κοινωνία ώστε να μείνει ανυπότακτη στην αδικία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πατάμε σε ένδοξη γη. Εδώ που γεννήθηκε η επιτροπή απελευθερωτικού αγώνα, σε αυτό που κάηκε από τους Τούρκους και ισοπεδώθηκε από τους Γερμανούς. Εδώ που γεννήθηκε ο Νίκος Ξυλούρης. Καλώ τους Ανωγειανούς να μείνετε ανυπότακτοι στην αδικία και στην εκμετάλλευση, την απανθρωπιά και στους σκοτωμούς. Κι αν η βεντέτα είναι στις  παραδόσεις σας, είστε παλικάρια και μπορείτε να τις αλλάξετε. Όλες πάλιωσαν και χάλασαν. Όχι γιατί το λέει ο νόμος αλλά γιατί οι λεβέντες δεν είναι για να τους χαλάμε σε βεντέτες», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και συνέχισε: «Είμαι εδώ γιατί σέβομαι τους Ανωγειανούς και την ιστορία τους. Σέβομαι όμως και τη δημοκρατία, σέβομαι το νόμο και αυτόν εκπροσωπώ. Η παρανομία στην Δημοκρατία δεν είναι ανυπακοή, είναι έγκλημα. Ο νόμος δεν κάνει καμία εξαίρεση γιατί αν έκανε εξαιρέσεις θα ήταν άδικος. Εφαρμόζεται το ίδιο στην Αθήνα, τα Ζωνιανά ,τη Μάνη και τα Σφακιά».

Ενίσχυση των δύο ΤΑΕ Μυλοποτάμου και Μεσαράς

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη – όπως έγινε γνωστό στη σύσκεψη – ενισχύθηκαν τα δύο ΤΑΕ Μυλοποτάμου και Μεσαράς με 50 έμπειρους και κατάλληλα εκπαιδευμένους αστυνομικούς καθώς και νέα οχήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη έχει εκπονηθεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο «για να λειτουργήσει ο νόμος, η δημοκρατική τάξη, να λειτουργήσουμε στο επίπεδο της αποτροπής και της πρόληψης έτσι ώστε να βελτιώσουμε συνολικά το κλίμα της κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή. Θα είμαστε μαζί σας, με τους Ανωγειανούς και τους Μυλοποταμίτες, θα είμαστε κάθε μέρα εδώ».

Ποιοι συμμετείχαν στην σύσκεψη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν – εκτός από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη – ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Μαιρη Λιονή, οι δήμαρχοι Ανωγείων και Μυλοποτάμου και τοπικοί φορείς των δύο περιοχών.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης